ĐOKOVIĆ I DALJE STREPI ZA PRVO MESTO: Karlos Alkaraz juriša ka trofeju u Kvinsu

Novosti online

23. 06. 2023. u 21:43

KARLOS Alkaraz plasirao se u polufinale Kvina pobedom nad Grigorom Dimitrovim sa 6:4, 6:4. On je na taj način ostao u trci za prvo mesto na ATP listi.

ЂОКОВИЋ И ДАЉЕ СТРЕПИ ЗА ПРВО МЕСТО: Карлос Алкараз јуриша ка трофеју у Квинсу

FOTO: Tanjug/AP

Da bi Španac ponovo bio najbolji na planeti potrebno je da osvoji turnir, što znači da su mu na putu do tog cilja ostale još dve prepreke. On trenutno za Novakom Đokovićem zaostaje 420 poena. Pošto je ovo turnir iz serije 500, a 20-godišnjak nije učestvovao prošle godine jasno je da bi mu titula donela lidersku poziciju.

Alkaraz je odmah na startu meč napravio brejk. Tu prednost je uspeo da sačuva do kraja seta, iako je Bugarin u šestom gemu propustio tri prilike da vrati izgubljeno.

Drugi segment meča bio je dosta uzbudljiviji. Dimitrov je brzo poveo sa 0:3. Ipak, momak iz Mursije je furiozno uzvratio sa osvojena četiri vezana gema. Uspeo je 32-godišnjak iz Haskova opet da oduzme servis rivala, ali potom je izugbio svoj servis i to bez osvojenog poena.

Karlos Alkaraz je nakon toga sigurno odservirao i dobio meč koji je trajao jedan sat i 34 minuta.

Španski teniser će u polufinalu igrati protiv Amerikanca Sebastijana Korde, dok će u drugom meču snage odmeriti Aleks de Minor i Holger Rune.

BONUS VIDEO: PARIZ JE NjEGOV: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa Parizom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)