ISTORIJA JE NA NOVAKOVOJ STRANI: Evo kako Đoković završava grend slem mečeve kada dobije prvi set, a kako Rud kada ga izgubi

Novosti online

11. 06. 2023. u 16:34

NOVAK Đoković i Kasper Rud sastali su se u finalu Rolan Garosa 2023, a nakon što je Nole dobio dramatičnu prvu deonicu, istorija tenisa kaže da je to odličan "znak" za Srbina.

ИСТОРИЈА ЈЕ НА НОВАКОВОЈ СТРАНИ: Ево како Ђоковић завршава гренд слем мечеве када добије први сет, а како Руд када га изгуби

Tanjug/AP

Novak Đoković je tokom karijere, u grend slem mečevima (njih ukupno 388 je odigrao do ovog Rolan Garosa), uvodni set rešio u svoju korist 305 puta. 

A od tih 305 duela, samo osam njih je na kraju izgubio, što znači da su, na osnovu svih dosadašnjih njegovih nastupa na četiri najveća tuzrnira, sada, posle trenutnih 1:0, šanse da pobedi čak 97,4%.

Kasper Rud je od 45 grend slem mečeva izgubio prvi set 21 put. A od tih 21 duela dobio je svega šest, što znači da je u dosadašnjoj karijeri samo 28,6% mečeva na grend slemu uspeo da preokrene nakon što "ispusti" uvodnu deonicu.

Podsetimo, finale Rolan Garosa Novak Đoković - Kasper Rud možete da pratite uživo uz prenos na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)