NOVAK ĐOKOVIĆ OVAKAV PAKAO JOŠ NIJE PROŠAO: Neviđen teniski skandal, maltretiranje kakvo se ne pamti

Novosti online

25. 05. 2023. u 15:45

ONAJ razboriti deo sveta i te kako je svestan kroz kolike je nepravde u tenisu prošao Novak Đoković, ali ono što se ovih dana dešava prevazilazi i Noletove sportske golgote.

НОВАК ЂОКОВИЋ ОВАКАВ ПАКАО ЈОШ НИЈЕ ПРОШАО: Невиђен тениски скандал, малтретирање какво се не памти

Foto: AP

U centru skandala je Simona Halep i ono što doživljava otkako je u oktobru 2022. objavljeno da je tokom Ju-Es opena bila pozitivna na zabranjenu supstancu Roksadustat. U pitanju je, inače, jedinjenje koje se nalazi u jednom poznatom leku protiv anemije, a služi da se ubrza proizvodnja hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca.


Da je u pitanju klasična doping afera, bilo bi potpuno logično da se sve završi suspenzijom, najpre dvogodišnjom za prvi prekršaj te vrste, mediji bi to objavili, kažnjena osoba ostala da se sama sa sobom preispituje čemu takvo nesportsko jurenje za sportskim rezultatima, ali...

Čuvena Rumunka je uspela da uz pomoć stručnjaka dokaže da je u čitavom postupku - nevina. Odnosno, ima dokaze da nije svesno ništa nedozvoljno unela u svoj organizam, već da je čitav jedan kontingent suplemenata koje redovno koristi bio kontaminiran supstancom koju ona nikada svesno ne bi uzela.


I tu, zapravo, počinju njene muke jer iako u svojim rukama već mesecima ima dokaz da nije ništa zgrešila - nadležni neće da je čuju, niti da te dokaze vide.


Prosto, ne dozvoljavaju joj da iznese odbranu, iako na to ima pravo.


"Novosti" vam zbog ove neverovatne nepravde prenose u celosti emotivno saopštenje osvajačice Rolan Garosa (2018. godine), Vimbldona (2019), finalistkinje Australijan opena i polufinalistkinje Ju-Es opena, 31-godišnjakinje koja je čak 64 sedmice bila na vrhu VTA liste:

Simona Halep / Foto AP

- Još jednom, ove noći sam razorena. Međunarodna teniska federacija (ITF/ITIA) je, iznova, treći put odložila moje ročište na mesec dana. Čekam da mi se presudi još od oktobra. U decembru konačno sam uspela da, zahvaljujući stručnjacima, dokažem da je čitav jedan kontingent suplemenata koje sam koristila bio kontaminiran, zbog čega se desio onaj pozitivan rezultat na doping kontroli. Ja sam tada zatražila, kao što antidoping pravila to i dopuštaju, da budem saslušana po hitnom postupku: to je moje pravo, to piše u propisima. Ali, nažalost, ITF/ITIA je:


- odlagala moje saslušanje tri puta 

- onemogućila mi je pravo da mi sudi nezavisni tribunal 

- nije mi dozvolila da učestvujem ni na jednom turniru osam meseci. 

Sada, ne samo da znam da sam propustila Australijan open i Rolan Garos, već propuštam i Vimbldon. Da ne spominjem da sam izgubila sve svoje bodove i nisam više rangirana na svetskoj listi.


Oni ne samo da su ubili moju reputaciju, već i mene kao profesionalnu teniserku, a pritom još i ne spominjem posledice po moje psihičko zdravlje. 


Ovo nepoštovanje pravila od strane ITF/ITIA koja se tiču brzog saslušanja na koje imam pravo je toliko nepoštovanje mene, da nemam više reči.... - zaključila je Simona Halep, uz podsećanje na staru mudrost: "Pravda koja kasni je uskraćena pravda".

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Rud prestigao Sinera (VIDEO)