BRUKA I SRAMOTA! Novak Đoković na udaru "sajber primitivaca"

Novosti online

25. 05. 2023. u 10:28

MNOGO je Novak Đoković osvojio trofeja, nagrada, pokupio prvih mesta, ali ovo je jedno od onih koje se ne slavi.

БРУКА И СРАМОТА! Новак Ђоковић на удару сајбер примитиваца

FOTO: Tanjug/AP

Naime, napravljena je lista tenisera izloženih sajber maltretiranju, posle detaljnog istraživanja organizacija "World Sports Network". Oni su obrađujući ono što se pisalo o igračima na Fejsbuku i Tviteru došli do zaključka da je Novak Đoković u poslednjih 16 meseci dobio najviše negativnih objava na Tviteru.

Skoro svaki peti tvit (15 odsto) imao je sadržaj koji bi mogao da uznemiri Đokovića, dok je 11 odsto loših objava o njemu zabeleženo na Fejsbuku! Iza Đokovića je Grk Stefanos Cicipas kojeg na "Tviteru" jednako prozivaju, ali nešto manje na Fejsbuku.

Karlos Alkaraz ima svega šest odsto negativnih tvitova i jedan odsto statusa na Fejsbuku, dok podaci o Rafi Nadalu se i ne navode u istraživanju, što bi moglo da znači kako je taj broj zanemarljivo mali.

Međutim, tome je definitivno došao kraj. Francuska teniska federacija kao organizator Rolan Garosa pokazala je na delu kako će ubuduće brinuti o mentalnom zdravlju tenisera koji su na društvenim mrežama poslednjih godina izloženi brutalnim uvredama navijača i "internet huligana".

Teniserima će biti preporučen "Bodigard", proizvod firme "AI technology Bodyguard", koji će filtrirati sve komentare koji dolaze igračima preko Instagrama, Fejsbuka, Tvitera i Tiktoka. Zbog sposobnosti obrade veliki broj poruka u milisekundi biće eliminisano sve ono što bi moglo da utiče na tenisera i na njegovo psihičko stanje.

Na taj način biće sprečeno sajber maltretiranje i ovo bi moglo da bude primenjeno i na ostale sportske grane, jer ništa manje neprijatnosti ne doživljavaju fudbaleri, košarkaši, atletičari...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)