ĐOKOVIĆ JE PRVI, NE, ALKARAZ JE PRVI... ATP lista koja je zbunila ceo svet

Novosti online

15. 05. 2023. u 08:45

Novak Đoković će još tokom ove nedelje biti prvi na svetu, upisaće 387. nedelja na tronu, a onda će mu narednog ponedeljka Karlos Alkaraz preuzeti prvu poziciju.

ЂОКОВИЋ ЈЕ ПРВИ, НЕ, АЛКАРАЗ ЈЕ ПРВИ... АТП листа која је збунила цео свет

Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Naime, ovog ponedeljka ATP nije izbacivao novu listu jer se čeka kraj turnira u Rimu, te je srpski as započeo 387. nedelju kao prvi teniser planete. Đoković je prvi sa 6.775 bodova, a iza njega su Karlos Alkaraz (6.770), Danil Medvedev (5.330), Kasper Rud (5.165), Stefanos Cicipas (5.015), Andrej Rubljov (4.190), Holger Rune (3.865), Janik Siner (3.525), Tejlor Fric (3.380) i Feliks Ože-Alijasim (3.235).

Foto: Printskrin

 

Ipak, "ATP lista uživo" je već promovisala Španca na vrhu. Alkaraz je pobedom protiv sunarodnika Alberta Ramosa Vinjolasa u Rimu potvrdio povratak na vrh. Posle osvajanja turnira u Madridu bilo je jasno da će doći do promene na vrhu, jer Đoković nije igrao u Španiji, dok je rano završio takmičenje na mastersu u Monte Karlu i Srpska openu.

Koliko dugo će se Španac zadržati na prvoj poziciji zavisiće od rezultata u Rimu i na Rolan Garosu, tamo srpski as može da se vrati na tron. Novak brani trofej i 1.000 bodova na "Foro Italiju", pa ne može da zaradi nove poene, dok Karlosu svako kolo znači i novi profit na ATP listi, pošto prošle godine nije igrao u Rimu. 

Na listi "uživo“  Španac ima 6.815 bodova, dok je Srbin na 5.865. U zavisnosti od daljih rezultata, Karlitos bi maksimalno mogao da ima 7.770, a Novak 6.775 jer brani titulu. Koliku će razliku Alkaraz da napravi, videćemo nakon turnira u Rimu, u zavisnosti od Novakovog i njegovog nastupa.

Foto: Printskrin

 

Novaku je teoretski ugroženo i drugo mesto u Rimu, ali za to bi bilo potrebno da Danil Medvedev osvoji turnir, ili da Rus stigne bar do finala, a Đoković ne dođe do četvrtfinala.

A treba istaći da je Đoković otkrio da mu se ne sviđa novitet po kome mastersi traju skoro kao grend slemovi po dve sedmice, pa to dodatno zbunjuje pratioce. I nije prvi put da je Srbin prvi, odnosno nije prvi... Jer ATP ne objavljuje zvaničnu listu dok traje takmičenje.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a