ĐOKOVIĆ O PROBLEMU SA POVREDOM: ''Ruka mi je okej, nadam se najboljem mogućem početku sezone na šljaci''

Novosti online

10. 04. 2023. u 11:33

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković izjavio je danas da se nada da će imati dobar početak sezone na šljaci.

ЂОКОВИЋ О ПРОБЛЕМУ СА ПОВРЕДОМ: Рука ми је океј, надам се најбољем могућем почетку сезоне на шљаци

Foto: Printskrin/Twitter/@TennisTV

Đoković će ove nedelje igrati na mastersu u Monte Karlu. Najbolji teniser sveta se osvrnuo na prošlu sezonu.

- Od Vimbldona prošle godine nekako sam pronašao i sebe na terenu. Pronašao sam i tu igru i neki kontinuitet. Titula osvojena prošle godine na Vimbldonu je možda i jedna od najvažnijih u mojoj karijeri s obzirom na situacije i okolnosti koje sam doživeo početkom prošle godine. Nisam potom putovao u Ameriku, ali sam krenuo zaista sa izvanrednim partijama u Tel Avivu, Kazahstanu, Parizu, Torinu. Početak ove godine je bio izuzetno dobar u Australiji, pošto je osvojena istorijska titula. Odskočna daska je Australija koja je uvek bila za mene najbolji mogući početak godine - izjavio je Đoković za "Sportklub".

Najbolji teniser sveta je zbog zabrane ulaska u SAD propustio masterse u Indijan Velsu i Majamiju.

- Nisam otišao u Ameriku, ali ko zna zašto je to dobro. Imao sam malo više vremena da se uigravam, treniram na ovoj podlozi koja je veoma zahtevna. Nisam imao u poslednjih nekoliko godina dobre početke sezone na šljaci. I ovo je obično prvi turnir koji se igra i odmah masters hiljadu. Moram od početka da skoncentrisano izađem na teren sa ogromnim intenzitetom što nije uvek lako, jer se igra na potpuno drugačijoj podlozi u odnosu na poslednjih sedam, osam, devet meseci. Nadam se boljem početku nego prethodne tri - dodao je Đoković.

On je na kraju istakao da nema problema sa povredom ruke.

- Sve je ok sa rukom. Uvek postoje neke minorne stvari tokom dana se dešavaju. To je na nivou profesionalnog sporta nešto što je potpuno očekivano - zaključio je Đoković.

Đoković je slobodan u prvom kolu mastersa u Monte Karlu, a u drugom će igrati sa pobednikom meča između Rusa Ivana Gakova i Amerikanca Makenzija Makdonalda.

 

BONUS VIDEO: "TO JE MOGLO DA NAS SKRENE U NEGATIVU!" Trener Zvezde o meču za pamćenje u Subotici

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)