DVAPUT PRINC KNEŽEVINE: Novak Đoković ima najmanje titula na šljakastim masterskima u Monte Karlu

S.RAJIĆ

08. 04. 2023. u 22:15

OD 18 titula na šljaci u karijeri Novak Đoković ima samo dve mastersima u Monte Karlu. Najbolji igrač sveta možda i najmanje voli da igra na nadmetanju u Madridu (usled nadmorske visine i drugačijih uslova), ali su brojke umoljive i kažu da najmanje uspeha imao u "svom dvorištu". Prestižni trofej, koji tradicionalno uručuje princ Albert, našem asu u ruke je stizao 2013. i 2015. Ono što može da bude pozitivan znak u napadu na potencijalni het-trik, jeste, da su kada se na kraju radovao titulama to činio kao prvi nosilac kao što će biti sučaj i sada.

ДВАПУТ ПРИНЦ КНЕЖЕВИНЕ: Новак Ђоковић има најмање титула на шљакастим мастерскима у Монте Карлу

Novak Đoković Foto EPA

Kruna u glamuroznom i mondenskom mestašcetu probio je naš pre deset godina. U trijumfalnoj nedelji, mučio se Novak u uvodna dve runde. Mihail Južni i Huan Monako, poklekli su tek posle posle tri seta. Prelaki zalogaji bili su Jarko Neminen i Fabio Fonjini. U spektaluranom finalu, imao je pred sobom i najtežu prepreku Rafaela Nadal. Zahuhtali Španac je iza sebe osam vezanih titula. Skidanje krune "biku sa Majorke" uradio u fenomenlanom stilu bez igubljenog seta 6:2, 7:6, a time kompletirao sve trijumfe u bitka za krunu na masters 1.000 takmičenja protiv "kralja šljake", pošto ga je prethodne sezone pobeđivao i na Rimu i Madridu.

Kampanja 2015. bila je još ipmresivnija nego dve godine ranije. Neuzaustavljivo je delovao na terenu Novak, ređao je "recke", a pri tom ne samo da nije gubio setove nego je delio "krompire". Na nuli su ostali Andreas Hajder Mauer u trećoj rundi, ali i Marin Čilić u četvrtfinalu. Hrvat je čak bio blizu "bicikla". U borbi za finale, Nadalu je prepustio po tri gema u svakom delu igre. Jedino je Tomaš Berdih uspeo da unese malo neizvenosti, jer je uspeo da "ćapi" drugi set.

Dok je u Monte Karlu uz dva pehara igrao i dva finala (2009. i 2012.) u Madridu ima stopostotan učinak. Tri puta dolazio do borbe za titulu i obarao rivale na pleća 2011, 2016, 2019. godine. Najviše od svih ističe se Rim. Prestonica Italije i tereni "Foro Italika", najbrećetniji su sa šest titule i još toliko finala na ukupno dosad 16 učešća. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)