BANJA LUKA ĆE VIDETI TENISKE VELIKANE: Pored Đokovića na Srbija openu učešće potvrdili i Vavrinka, Monfis...

Novosti online

07. 03. 2023. u 14:23

Neke od najvećih teniskih imena kao što su Novak Đoković, Gael Monfis, Stan Vavrinka potvrdili su učešće na ATP turniru serije 250 - Srpska open, gde će Banja Luka biti domaćin od 16. do 23. aprila

БАЊА ЛУКА ЋЕ ВИДЕТИ ТЕНИСКЕ ВЕЛИКАНЕ: Поред Ђоковића на Србија опену учешће потврдили и Вавринка, Монфис...

Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Publici u Banjaluci predstaviće se i najbolji srpski igrači koji su dobro poznati ljubiteljima tenisa na ovim prostorima - Laslo Đere, Filip Krajinović i Dušan Lajović.

- Kada smo počeli sa pripremom ovog turnira, imali smo velike ambicije. Sada, nekoliko meseci kasnije, one su još veće jer ćemo ugostiti neka od najznačajnijih imena iz sveta tenisa, a ujedno i navijačima u regionu pružiti priliku da iz prvih redova gledaju tenis svetskog ranga. Srećni smo što ćemo i ovog aprila vrhunske tenisere okupiti na jednom mestu i što iz godine u godinu pokazujemo da ovaj turnir postaje tradicija na našim prostorima - istakao je Đorđe Đoković, direktor turnira Srpska open.

U okviru nacionalnog teniskog centra u parku Mladen Stojanović, na 9000 m2, pored centralnog terena, koji može da primi oko 6000 gledalaca, naći će se i još dva terena za mečeve na kojima će publika moći da uživa u teniskom spektaklu, kao i šest terena za trening u okviru kojih će postojati mogućnost praćenja treninga. Najveći ljubitelji belog sporta dodatnu zabavu pronaći će i u fan zoni i velikom selu, koje će nuditi veliki broj zabavnog sadržaja, suvenira i prilika za druženje sa teniserima.

- Veoma smo ponosni što će Banjaluka, nakon čelindžera koji se ovde održava više od 20 godina, sada postati domaćin ovako značajnog turnira. To za nas predstavlja veliku čast, ali i odgovornost i verujemo da ćemo ispuniti sva očekivanja publike, kao i da će se ’karta više’ tražiti za svaki meč - rekao je Draško Milinović, predsednik Teniskog saveza Republike Srpske.

U završnoj su fazi i pregovori sa pobednikom prošlogodišnjeg turnira u Beogradu - Andrejem Rubljovim, kao i sa Karenom Hačanovim i Fransesom Tijafom.

BONUS VIDEO: IVANA VULETA ZA "NOVOSTI" PO DOLASKU U BEOGRAD: Moram da budem zadovoljna

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna