SRAMAN POTEZ UKRAJINKE: Nedavno osudila Đokovića, a sada je zgrozila teniski svet (VIDEO)

Novosti online

07. 03. 2023. u 12:19

Ukrajinska teniserka Marta Kostjuk (20) osvojila je prvu titulu u karijeri, pošto je u finalu VTA turnira u Ostinu savladala Ruskinju Varvaru Gračevu sa 6:3, 7:5.

СРАМАН ПОТЕЗ УКРАЈИНКЕ: Недавно осудила Ђоковића, а сада је згрозила тениски свет (ВИДЕО)

Foto: EPA

Senku na veliki uspeh Ukrajinke bacio je jedan nesportski potez koji je napravila nakon meča. Naime, mlada teniserka nije želela da se rukuje i fotografiše sa svojom rivalkom iz Rusije. Iako ruski sportisti nemaju apsolutno nikakve veze sa ratom u Ukrajini, ogorčena teniserka ih posmatra kao neprijatelje.

Očekivano, nakon meča pobedu je posvetila svojim sunarodnicima.

- Ovo je poseban momenat, osvojiti trofej u poziciji u kojoj se trenutno nalazim... Želim da ga posvetim Ukrajini i ljudima koji se bore i umiru. Svima koji su na tribinama i koji gledaju, posebno u Ukrajini, želim da poručim: 'Slava Ukrajini' uzviknula je Marta.

Podsetimo, mlada teniserka je javno prozivala kolege i koleginice iz Rusije i Belorusije jer nisu javno osudili rat i postupke njihovih vlada.

- Neću da igram mečeve protiv teniserki iz Rusije i Belorusije. Nih 95 odsto podržava invaziju Rusije na Ukrajinu, iako to pokušavaju da prikriju - svi su oni isti - izjavila je prošle godine Marta Kostjuk.

Na udaru teniserke iz Kijeva prošle godine bio je i Novak Đoković, kome je žestoko zamerila jer je osudio odluku Vimbldona da zabrani ruskim i beloruskim sportistima da se takmiče.

- Hoću da moje kolege teniseri shvate kakva je situacija i da nam daju podršku. Ali, mislim, pogledajte šta je Novak rekao. Pogledajte šta je Rafa rekao. Kako će vas podržati ceo tur, kada trojica najboljih igrača kažu ovakve stvari? - rekla je tada Marta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja