SUDIJE NA POPRAVNOM: Danas u Staroj Pazovi arbitri Superlige na "dopunskoj nastavi"

N. Iljukić

07. 03. 2023. u 10:39

MINULI, 169. večiti derbi je "do koske" ogolio sav apsurd, amaterizam, strah i neznanje u Sudijskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije. U skoro 115 minuta jednog od najlošijih duela dva najveća srpska kluba viđeno je najmanje fudbala. Najviše grubosti, sumanutih dijaloga igrača sa glavnim arbitrom Aleksandrom Živkovićem. Pa čak i to da Gelor Kanga zakopčava glavnom arbitru džep na šortsu, da mu iz njega ne bi ispali kartoni, da taj isti Gabonac umesto sudije doziva lekarske ekipe na teren, da se "majgeri" start Pešića nad Belićem ne kazni na jedini logični način. I tako dalje...

СУДИЈЕ НА ПОПРАВНОМ: Данас у Старој Пазови арбитри Суперлиге  на допунској настави

Foto arhiva VN

FSS će 14. marta dobiti novog predsednika. Eto idealne prilike za Nemanju Vidića ili Dragana Džajića (mnogi kažu da je Džajić već viđen u kabinetu na Terazijama 35) da se pozabave i Sudijskom komisijom. U njoj, u aktuelnom, kao i u prethodnom mandatu, sede uplašeni ljudi, koji jedva da smeju da se okrenu za sobom. A na terenima širom Srbije, od najmlađih kategorija do Superlige, sa pištaljkom u ustima i zastavicama u rukama, i dalje rade naslednici nekog grešnog Srđana Obradovića. Čega se sve nagledaju malobrojni gledaoci u ligama najmlađih kategorija za vikend, pa zatim i po opštinskim i ostalim takmičenjima. Kažu oni koji uživo gledaju Prvu ligu da je tek u njoj cirkus ove sezone. Ima samo jedan problem: tamo nema uključenih kamera ili onih koji u delegatske ili sudijske zapisnike posle utakmica smeju da unesu ono što su videli rođenim očima ili čuli svojim ušima.

Javna je tajna da se u rangovima ispod Superlige sudije naručuju kao što se na rođendanske dečje žurke pozivaju mađioničari. Neki kažu da toga ima i u Superligi. Zbog svega navedenog će danas u Staroj Pazovi, iza zatvorenih vrata, biti održan seminar za superligaške sudije. Predsednik komisije Dejan Filipović ih je pozvao da im objasni da su stvari otišle predaleko. Toliko daleko da se za grešnim arbitrima čuje samo: "Ne okreći se, sine."

USTA NAŠA - HVALITE NAS

PRE mesec dana je Sudijska komisija FSS u Staroj Pazovi organizovala takozvanu radionicu sa predstavnicima medija. Sve se svelo na samohvalisanje o radu u proteklom periodu, začinjenom video-projekcijama. I dalje bez odgovora na pitanje koje su "Novosti" postavile još pre godinu dana: koliko puta je VAR intervenisao u Superligi Srbije, u prošloj i ovoj sezoni?

 

 
   
   
   
   

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)