ATP OBJAVIO: Đoković je teniser sa najvećom zaradom u istoriji! Novak dobrano "prešišao" Nadala i Federera

Novosti online

01. 03. 2023. u 20:50

NAJBOLjI igrač sveta Srbin Novak Đoković, nalazi se na prvom mestu liste zarada na turnirima, sa ukupno 166.861.716 američkih dolara, objavljeno je na zvaničnom sajtu Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP).

АТП ОБЈАВИО: Ђоковић је тенисер са највећом зарадом у историји! Новак добрано прешишао Надала и Федерера

Tanjug/AP

Đoković je ove godine od nagrada na turnirima zaradio beć 2.170.407 dolara, a trenutno je u pohodu na Dubai, gde je danas savladao Talona Grikspora

Na drugom mestu na listi ukupnih zarada tokom karijere je Španac Rafael Nadal sa 134.640.719 dolara, dok je treći Švajcarac Rodžer Federer sa 130.594.339.

Đoković, Nadal i Federer su jedina trojica tenisera, koja su od zarada na turnirima prihodovala više od 100 miliona dolara.

Lista zarada se odnosi na Open eru, koja je počela 1968. godine. 

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - RAFAEL NADAL, RIVLASTVO 
 

Grend slem titule

Grend slemovi se verovatno najviše vrednuju. Dvojica velikih šampiona su potpuno izjednačani - 22:22. Rolan Garos je nova prilika da se neko od njih osami na vrhu (Nadal rekorder u Parizu sa 14 titula). Nole optimizam da može do trećeg "kupa musketara" gradi na tome što je na poslednja tri najveća turnira osvojio dve titule (Vimbldon i Australijan open).

Broj nedelja na prvom mestu ATP liste

Ovo je takođe parametar u kome je Beograđanin apsolutni vladar i to ne samo kada je muška konkurencija u pitanju. On će 27. februara početi 378. nedelju na čelu ATP liste i pretećiće slavnu Štefi Graf (377). Rafael Nadal je daleko iza sa 209 i jasno je da Španac do kraja karijere neće moći da pretekne velikog rivala.

Međusobni dueli

Rivalstvo Đokovića i Nadala je najveće u istoriji tenisa. Oni su do sada 59 puta igrali jedan protiv drugog i Novak ima minimalnu prednost - 30:29. Treba reći da se ove sezone još uvek nisu sastali.

Kraj godine na prvom mestu

Noletu i ovde svi gledaju u leđa. Srpski as je sedam puta godinu završavao kao predvodnik teniskog karavana. Rafa je to do sada u karijeri uradio pet puta.


Masters titule

Kada su turniri iz serije 1000 u pitanju, Novak Đoković je i tu u prednosti u odnosu na Nadala - 38:36. Takođe, ono što je na strani trenutno prvog reketa planete je to da je do svaki Masters osvojio bar po dva puta, dok "bik sa Majorke" nema nijednu titulu u Majamiju, Šangaju i Pekingu. A uz to, Rafa nikada u karijeri nije stigao do trofeja ni na Završnom mastersu na kome nastupa osam najboljih tenisera u godini. Novak deli rekord sa Federerom - obojica su po šest puta bili najbolji na tom turniru za "elitu teniske elite".

Kada se sve sabere Đoković, u svim parametrima dominira u odnosu na Nadala. Jedino u šta Španac može da se uzda su grend slem titule, ako pretekne Novaka, i eventualno međusobni dueli sa Srbinom, ako i tu nadmaši Noleta. Ali, to su dva "ako".

A nekad je i jedno mnogo kada treba nadmašiti Novaka Đokovića.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)