NOVAK - SILNI! Đoković odigrao jedan od najluđih gemova u karijeri i pregazio Grikspora: Dubai gledao Srbina u najboljem izdanju

Novosti online

01. 03. 2023. u 17:46

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković savladao je danas Holanđanina Talona Grikspora u osmini finala ATP turnira u Dubaiju. Konačan rezulat bio je 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

НОВАК - СИЛНИ! Ђоковић одиграо један од најлуђих гемова у каријери и прегазио Грикспора: Дубаи гледао Србина у најбољем издању

FOTO: AP/Tanjug

Nakon što je Novak Đoković priredio istinsku dramu u prvom kolu ATP Dubaija danas od drame ni "D". Publika na Bliskom Istoku nije dobila uzbuđenja, ali je dobila najboljeg tenisera sveta i to u najboljem izdanju.

FOTO: AP/Tanjug

Nole je pucao od samopouzdanja, fenomenalno se kretao po tvrdoj podlozi, izuzetno reternirao, a kada bi Grikspor ušao u dužu razmenu udaraca ishod kao da je već bio izvestan. 

Srpska teniska ikona je ekspresno stigla do 3:0 i jednog brejka, prepustivši protivniku verovali ili ne samo dva poena u uvertiri. Od ta dva jedan je bio njegova dvostruka servis greška sa kojom je i otvorio meč.

FOTO: AP/Tanjug

Grikspor se potom malo probudio, proradio je njegov servis sa kojim je stigao do 4:2 u prvom setu, ali kralj belog sporta uzima gem na svom servisu rutinski, a potom i koristi jednu od čak 5 set lopti kojih je imao i dolazi do 1:0, uz ovacije publike na Centralnom terenu.

Drugi set kao da je bio formalnost, Grikspor je uspeo da dođe samo do tri gema, ali će oba rivala zasigurno pamtiti četvrti gem drugog seta današnjeg duela. Meč se tada odjednom pretvorio u "gladijatorsku" borbu za jedan, jedini gem.

FOTO: AP/Tanjug

 

Publika na nogama, "atomski tenis" u tim trenucima u Dubaiju! Đoković je nakon verovali ili ne 14 "đuseva" došao do novog brejka!

Jedan od defintivno najluđih gemova u karijeri srpske teniske ikone, a kada je i njega završio u svoju korist bilo je jasno da Grikspor može da počne sa pakovanjem kofera, a da Srbin ide u četvrtfinale Dubaija.

Đoković će sutra u četvrtfinalu igrati sa pobednikom meča između Poljaka Huberta Hurkača i Rusa Pavela Kotova.

ATP turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond 2.855.495 dolara.

 

ĐOKOVIĆ - GRIKSPOR 2:0

PRVI SET 6:2

DRUGI SET: 6:3

TURNIR: ATP Dubai

TEREN: Centralni teren

 

DRUGI SET

6:3 - KRAJ MEČA! Sjajan servis-gem i pobeda Đokovića za četvrtfinale Dubaija.

5:3 - Grigspor se ne predaj! Sjajni servisi Holanđanina, publika u Dubaiju neočekivano dobija uzbudljivu završnicu. Novak servira za pobedu.

5:2 - Ovo nismo očekivali! Kada je delovalo da je meč gotov, Grikspor je stigao do brejka. Dva uzastopna gema za Holanđanina i sada će servirati da dodatno smanji zaostatak u drugom setu, a možda i napravi dramu na meču protiv Novaka Đokovića.

5:0 - Strahovit servis-gem Đokovića! Novak se još jednom poigrao sa protivnikom na svom servisu i ima proliku da brejom reši meč u svoju korist i plasira se u četvrtfinale.

4:0 - Au, kakav gem! Šta se ovo desilo u Dubaiju... Meč se odjednom pretvorio u gladijatorsku borbu za jedan, jedini gem. Publika na nogama, atomski tenis! Đoković nakon verovali ili ne 14 đuseva dolazi do novog brejka! Jedan od defintiivno najluđih gemova u karijeri srpske teniske ikone.

3:0 - Đoković melje! Deluje da se meč polako bliži kraju, srpski as ponovo impresivan na svom servisu.

2:0 - Novi Brejk! Ponovo je gem na servis Grikspora došao do đusa, ali Đoković potom šalje nekoliko sjajnih bekend paraleli, ponovo dominira u razmenama udaraca i dolazi do velikih 2:0 u drugom setu.

1:0 - Tamo gde je stao Novak, tu i nastavalja! Još jedn savršen gem, još jednom protivnik ni do poena, još jednom ubitačni servisa najboljeg tenisera sveta donose laganih 1:0 na početku drugog seta.

PRVI SET

6:2 - ĐOKOVIĆ OSVAJA PRVI SET! Potpuno indisponiran Grikspor, ne liči na onog momka koji je ostavio sjajan utisak u dosadašnjem delu 2023. godine. Đoković je lako došao do tri set lopte, holandski teniser je uspeo da se vrati i dođe do đusa. Novak potom do nove set lopte, ali as udarac Grikspora doneo je novo izjednačenje. Ipak dva poklona Grikspora, poslednji je bio dvostruka servirs greška, a Novak nakon 34 minuta dolazi do prvog seta.

5:2 - Sjajan gem! Do njega je Nole došao sa nešto više muke nego što je to slučaj kada danas servira. Imao je Grikspor 30:30, ušao u jednu dugu razmenu udaraca u kojoj je u nekoliko navrata vratio nemoguće, ali ipak Đoković osvaja taj poen, a na krilima tog i naredni. Grikspor servira za ostanak u setu.

4:2 -  Grikspor sada igra daleko agresivniji tenis. Dva as udarca nakon savršenih servisa, odličan u razmenama udaraca, dolazi i do prvih vezanih vinera, prepušta Srbinu jedan poen i smanjuje na 4:2.

4:1 - Strašni servisi Novaka! Đoković praktično bez prolivenog znoja dolazi do novog gema, četiri razorna servisa nakon kojih Grikspor nije uspeo da dođe ni do razmene udaraca.

3:1 - Prvi gem za Grikspora na današnjem meču! Dobro je servirao 39. reket sveta, nešto lošiji riterni Novaka za razliku od prethodnih na servisu rivala, a grikspor na 40:15 koristi prvu gem loptu.

3:0 - Brutalan gem Novaka! Dva asa, dva razorna vinera, Grikspor deluje potpuno nemoćno za sada.

PREKID MEČA - Igrači odlaze sa terena, kiša prekida meč osmine finala ATP Dubaija. Ostaje pitanje kada, i da li će igrači ponovo na teren.

2:0 - Odmah brejk Đoković! Nole puca od samopouzdanja, fenomenalno se kreće po tvrdoj podlazi, izuzetno reternira, a kada Grikspor uđe u dužu razmenu udaraca ishod kao da je već izvestan. Holađanin baš kao i na protivničkom, tako i na sopstvenom servisu, dolazi samo do jednog poena i prepušta Srbinu odmah brejk.

1:0 - Odličan Novak na startu! Đoković je napravio dvostruku servis grešku, poklonio rivalu prvi poen, ali je potom srpski as maestralno servirao, uzeo naredna četiri poena i sigurno zakoračio u današnji duel.

16:15 - Igrači su na terenu, svakog trenutka se očekuje početak meča.

16:05 - Zanimljive scene pred početak meča, Talon Grikspor se zagreva tako što pimpluje fudbalsku loptu zajedno sa svojim trenerom.

UOČI MEČA

Duel Đokovića i Grikspora planiran je kao sedmi meč dana na Centralnom terenu, a neće početi pre 16 sati.

Holandski teniser je trenutno na 39. mestu ATP liste. Sa Đokovićem je igrao samo jednom, na Ju-Es openu 2021. godine kada je srpski teniser bio bolji sa 3:0 u setovima.

Što se tiče takmičenja u Dubaiju, Grikspor je turnir otvorio pobedom nad Konstanom Lestijenom, po setovima je bilo 6:4, 3:6, 6:2 za čoveka koji stoji na Noletovom putu ka četvrfinalu.

Sa druge strane, prvi teniser sveta i prvi nosilac savladao je na kraju u tri seta kvalifikanta iz Češke Tomaša Mahača. Slavio je Đoković 6:3, 3:6, 7:6 za dva i po sata igre.

NOVAK MORA BITI OPREZAN, TALON NIJE "MAČIJI KAŠALj"


Rezultati koje današnji rival Đokovića pravi u 2023. godini svakako pozivaju na oprez. U Puneu, Grkspor je stigao do svog prvog ATP polufinala singla, pobedivši Munara i Marka Čekinata, a potom je priredio senzaciju i eliminisao hrvatskog asa, Marina Čilića.

Zatim je pobedio  8. nosioca, sjajnog Aslana Karaceva u polufinalu, da bi stigao do finala, gde je pobedio Bedžamina Bonzija u tri seta i osvojio svoju prvu titulu na ATP Turu pojedinačno.

FOTO: AP/Tanjug

Na Australijan openu, Grikspor je prvi put u karijeri stigao do trećeg kola grend slema, pobedivši Pavela Kotova i 32. nosioca, sunarodnika Botika van de Zandšulpa. Ipak, na njegovom putu isprečio se krajnji finalista, Stefanosa Cicipasa, koji ga je u trećem kolu poslao kući.

Holandski teniser je zatim stigao u četvrtfinale u Roterdamu, nakon što je pobedio Mikela Imera i osmog nosioca Aleksandra Zvereva, što je bila njegova četvrta pobeda među prvih 20. 

Zabeležio je savršenih 4-0 protiv najboljih 20 igrača na svom domaćem turniru. Zatim  je stigao do svog drugog polufinala u sezoni i ukupnog i prvog polufinala u karijeri na ATP 500 turniru.

FOTO: AP/Tanjug

Bio je to prvi put od Igora Sijslinga 2014.  da je holandski vajldkard stigao do polufinala na domaćem turniru.

Izgubio je od Janika Sinera u direktnim setovima. Kao rezultat toga, dostigao najbolji plasman u karijeri, pa se sada nalazi u prvih 40 na ATP rang listi. Sve ovo dovoljno govori o tome koliko je samo Grikspor u dobrom momentumu, a da je u 2023. zaista jedan od tenisera sa najboljom formom i definitivno jedan od najkonstantnijih.

 

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO: Sa ovih 5 stvari biće nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!