ŠOK U MELBURNU: Danil Medvedev ispao sa Australijan opena

Novosti online

20. 01. 2023. u 14:18

Danil Medvedev, ruski teniser i bivši broj jedan, eliminisan je u trećem kolu Australijan opena od Sebastijana Korde, 29. tenisera sveta, koji je slavio rezultatom 7:6, 6:3, 7:6.

ШОК У МЕЛБУРНУ: Данил Медведев испао са Аустралијан опена

FOTO: Tanjug/AP

Prošle godine je Danil Medvedev stigao do finala Australijan opena, ali ove sezone naišao je na minu iz senke i završio učešće već u trećoj rundi.

Sebastijan Korda napravio je najveće iznenađenje u dosadašnjem toku turnira i bez izgubljenog seta savladao Medvedeva koji je igrao daleko ispod svog proseka.

Loše je Danil počeo meč, na startu se zakomplikovao njegov servis gem, a posle tri neiskorišćene, četvrtu brejk-loptu koristi Korda.

Potonuo je ruski teniser još dublje jer je i u petom gemu ispustio svoj servis, ali je potom uspeo u potpunosti da se vrati i veže dva brejka. Drama je dostigla vrhunac kada je Korda još jednom oduzeo Danilov servis, a Medvedev mu vratio pa je bilo jasno da će set otići u taj-brejk.

Uporniji je bio Korda koji je poveo u setovima, a onda samo nastavio da pleše po terenu pun samopouzdanja, dok bledi Medvedev nije imao odgovor.

I u drugom setu Amerikanac je uspeo da oduzme prvi servis gem Medvedeva, ali ga je ovoga puta sačuvao i bez većih problema stigao do kraja seta.

Sa velikom prednošću, ali i rastrećenije mogao je Korda da uđe u treći set i to je i učinio. Otvorio je set novim brejkom, a Danil nastavio da se nemoćno brani.

U osmini finala Korda će igrati protiv Huberta Hurkača koji je prethodno eliminisao Denisa Šapovalova.

BONUS VIDEO: Pitali smo Beograđane dokle misle da će Novak Đoković dogurati na Australijan openu?


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije