"ĐOKOVIĆ LAŽIRAO POVREDU": Sraman napad Britanca na ikonu Australijan opena

Novosti online

20. 01. 2023. u 12:34

Novak Đoković je posle prave drame uspeo da savlada Enza Kuakoa 6:1, 6:7(5), 6:2, 6:0, ali je tom prilikom bilo nekoliko izraza lica i prekida koji se nikako nisu dopali navijačima.

ЂОКОВИЋ ЛАЖИРАО ПОВРЕДУ: Сраман напад Британца на икону Аустралијан опена

Tanjug/AP

Bilo je jasno da se užasno muči, da mu je na momente baš teško i da bez lekova ne može da igra potpuno normalno. A taman smo za trenutak pomislili da je oluja prošla kada je odradio trening bez bandaže. Čim je izašao sa terena na kom je tražio medicinski tajm-aut i na kom je slao fizioterapeuta Miljana Amanovića van stadiona da bi mu nabavio šta mu je potrebno, usledio je hladan tuš za sve navijače. Stao je pred Barbaru Šet, koja mu se tom prilikom i izvinila, a onda izustio reči koje su zamrzle mnoge.

- Iskreno, nije dobro uopšte. Mogu samo da idem dan po dan. U prošlom meču je osećaj bio mnogo bolji nego danas. To je sve što mogu da kažem. I da se se molim bogu da će sve biti dobro - odgovorio je Đoković odmah nakon napuštanja terena u Melburnu.

Stanje se odjednom pogoršalo i to u drugom setu. Pojasnio je da se posle meča osećao još gore.

Tanjug/AP

 

- Bolje je prošao prvi meč kada pričamo o povredi, imao sam postepeno pogoršavanje povrede, intenzitet se pojačavao. Medicinski tajm-aut gde sam izašao i promenio steznik plus popio lekove, te pilule su počele da deluju posle 30 minuta. U četvrtom setu sam osećao da sam mogao da se krećem, nisam odigrao lopte kako sam želeo, a proklizavanja su bila veliki problem. Bio je podnošljiv bol osim ekstremnijih lopti, morao sam da pustim ruku i da budem agresivniji. Nisam puno tražio da ostajem u dugačkim razmenama, da se što kraće igraju poeni i funkcionisalo je. On je stegnutije krenuo u treći set, meni je to mentalno pomoglo. Povreda nije idealna, sada je još gora situacija, ne treniram danima između mečeva, ali ima prostora i vremena da se oporavim i da sebi dam što veće šanse za naredni meč - rekao je Đoković.

Ipak, postoje ljudi koji sumnjaju da je Novak lažirao povredu, a jedan od njih je i novinar "Dejli mejla" Majk Dikson.

- Novak Đoković odlazi van terena zbog povrede tetive kolena u 2. setu 2. kola Australijan opena. Teško je proceniti: njegovo fizičko stanje može biti zagonetka ili misterija - napisao je Majk na svom Tviter profilu.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom teniskom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)