CELA KARIJERA U JEDNOM POENU: Endi Mari podsetio na dane kada je zbog njega "Velika trojka" na kratko postala "Velika četvorka" (VIDEO)

Novosti online

19. 01. 2023. u 18:09 >> 18:50

ONO što je Endi Mari priredio ljubiteljima tenisa u meču protvi Tanasisa Kokinakisa prepričavaće se godinama. Imao je australijski teniser 2:0 u setovima i brejk na startu trećeg, a onda je jedan poen neverovatnog Škotlanđanina sve preokrenuo za konačnih 3:2 (4:6, 6:7, 7:6, 6:3, 7:5). I sve to sa veštačkim kukom!

ЦЕЛА КАРИЈЕРА У ЈЕДНОМ ПОЕНУ: Енди Мари подсетио на дане када је због њега Велика тројка на кратко постала Велика четворка (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Margaret Kort arena svedočila je neverovatnom meču koji je pretio da obori rekord i postane najduži u istoriji.

Ako taj rekord i nije oboren, meč će se pamtiti po jednom poenu u trećem gemu trećeg seta. Imao je priliku Kokinakis da potvrdi brejk i dođe na tri gema od pobede, ali nije uspeo da probije odbranu jednog od najvećih tenisera u istoriji ove igre.

Mari je vratio nekoliko smečeva od kojih je bar polovinu ceo stadion već video iza njegovih leđa, a poslednjim je uspeo da natera Kokinakisa da pogodi mrežu.

Posle ovog poena Kokinakis je besno polomio reket, Mari se potpuno vratio u meč, osvojio dva naredna seta i prvi stigao do brejk lopte u odlučujućem petom.

FOTO: Tanjug/AP

Zatim je Kokinakis je u 10. gemu stigao na dva poena od pobede jer je pri vođstvu od 5:4 imao 15:30, ali se Mari vratio i posle manjih problema sa prvim servisom izjednačio.

Četiri brejk lopte imao je Britanac u narednom gemu i iskoristio poslednju. Posle pet sati i 42 minuta servirao je za meč. Trebalo mu je tri minuta da osvoji odlučujući gem, a tačno osam minuta ovaj meč trajao je kraće od onog antologijskog između Novaka i Nadala u finalu 2012. godine.

Marijev podvig zvuči još neverovatnije kada se zna das je pre manje od 24 sata odigrao još jedan petočasovni maraton u prvom kolu protiv Beretinija.

Ovo je bio 11. put u karijeri fantastičnog Škota da preokrene od 0:2 do 3:2.

Poslednji put u trećem kolu Australijan opena bio je 2017. godine, kada je stigao i rundu dalje. Tada ga je u osmini finala ga je zaustavio Miša Zverev, kome je ta pobeda bila najznačanija u karijeri i jedina izvojevana protiv aktuelnog broja 1.

Naredni protivnik biće mu Roberto Bautista Agut.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)