ĐOKOVIĆEV PRIJATELJ NA ŽESTOKOM UDARU: Australijanci ne mogu ovo da oproste Niku Kirjosu!

Novosti online

17. 01. 2023. u 10:53

Nik Kirjos je iznenadio javnost odlukom da ne igra na prvom ovosezonskom grend slemu u rodnoj Australiji. Tamošnjoj javnosti nije se dopalo što se nije bolje pripremio za prvi grend slem, već je "uživao" u slobodnom vremenu.

ЂОКОВИЋЕВ ПРИЈАТЕЉ НА ЖЕСТОКОМ УДАРУ: Аустралијанци не могу ово да опросте Нику Кирјосу!

FOTO: Tanjug/AP

Kirjos se suočava sa kritikama zbog odluke da se dan pre početka Australijan opena povuče sa turnira zbog povrede kolena.

- Zašto ne bih želeo da igram? Ljudi ne razumeju koliko je ovo fizički zahtevna igra, rekao je Kirjos uz korišćenje i ne tako lepih reči.

Nik Kirjos nastupao je u revijalnom meču protiv svog prijatelja Novaka Đokovića pre četiri dana, a tada ništa nije naglašavalo da će se odlučiti na ovaj potez.

Tod Vudbridž rekao je da je jurnjava za novcem u Saudijskoj Arabiji bila prelomna za ovakav razvoj situacije.

FOTO: Tanjug/AP

- Gledajući ono što znamo da se dešava sa njegovim kolenom, veliki je napor igrati šest ili sedam mečeva na tvrdoj podlozi. Možda bi mogao da odigra dva, ali i to teško. Ne možete da kontrolišete svaku povredu. Pogledajte kako se pripremao za Vimbldon, igrao je finale nakon sjajnih priprema, rekao je Vudbridž i dodao:

- Ako pogledate raspored teško je videti da se pripremao za Australijan open, putovao je po svetu i igrao egzibicije jureći za parama.

TANJUG/AP

Ono što organizatori, a i navijači zameraju Kirjosu jeste što nije uložio vreme u pripremu, a podsećaju i da je pre nekoliko dana snimljen kako igra stoni tenis uz pivo u rukama, te smatraju da je mogao to vreme da iskoristi za bolju pripremu i oporavak kako bi ga domaća publika videla na terenu na ovogodišnjem Australijan openu.

BONUS VIDEO Koreča za Novosti: Važno da je Đoković osetio ljubav navijača u Australiji

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)