OPET JE OKRENUO LEĐA NOVAKU: Đoković nije najveći favorit na Australijan openu, smatra Mats Vilander, a evo i zašto

Novosti online

09. 01. 2023. u 19:38

NOVAK Đoković je rekorder po broju grend slem titula na Australijan openu, ali ovoga puta nije najveći favorit na tom turniru, smatra Mats Vilander.

ОПЕТ ЈЕ ОКРЕНУО ЛЕЂА НОВАКУ: Ђоковић није највећи фаворит на Аустралијан опену, сматра Матс Виландер, а ево и зашто

FOTO: EPA

Naime, govreći o predstojećem nadmetau u Melburnu, osvajač sedam grend slem trofeja, a sada komentator Eurosporta, daje najveće šanse - braniocu titule.

A u pitanju je Rafael Nadal.

- Nadal samo treba da stigne zdrav na Australijan open. Biće apsolutni predator na tom nadmetanju i siguran sam da će pokazati svoj najbolji tenis. Rafa ima odlične šanse da osvoji Australijan open, baš kao i Rolan Garos - rekao je Šveđanin.

Tome je dodao i sledeće:

- Rafael Nadal je osvojio svaki veliki turnir bar dvaput, što je velika stvar. To je nešto što čak ni Rodžer Federer nije uradio. To je i razlika između Nadala i velikog Federera, koji je Rolan Garos osvojio samo jednom. Rafa zna kako da pobeđuje na raznim podlogama - rekao je Vilander za Eursport.

Nadal je AusOpen osvojio u dva navrata, 2009. i 2022, a dvaput je bio i šampion Vimbldona (2008. i 2010). Rolan Garos je osvojio rekordernih 14. puta, a Ju-Es open u četiri navrata. Nole je Australijan open osvojio devet puta, sedam pehara je osvojio na Vimbldonu, tri na Ju-Es openu, a dva na Rolan Garosu.

 

Novak Đoković će u pohod na 22. grend slem titulu poći 16. januara, kada Australijan open i počinje, a trajaće do 29.

BONUS VIDEO: PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna