SRBIJA U ČUDU GLEDA ISTRAŽIVANJE ŠPANACA: Novak Đoković verovatno ni sam nije znao ono što je "Marka" otkrila o njemu

Novosti online

26. 12. 2022. u 18:36

ŠPANSKA "Marka" sprovela je studiju kako bi odredila najbrže sportiste sveta, praveći komparaciju njihovih najboljih vremena sa rekordom legendarnog sprintera sa Jamajke, Juseina Bolta.

СРБИЈА У ЧУДУ ГЛЕДА ИСТРАЖИВАЊЕ ШПАНАЦА: Новак Ђоковић вероватно ни сам није знао оно што је Марка открила о њему

FOTO: Tanjug/AP

Španci su za istraživanje uzeli najbrže i najbolje iz svojih branši. Kilijan Mbape bio je fudbalski predstavnik i odneo je prvo mesto. Am posle njega tu su i ragbista Džon Lom, NFL igrač Tajrik Hil, srpski teniser Novak Đoković, pa tek onda zvezda Premijer lige, Erling Holand i na kraju NBA zvezda Rasel Vestbruk. 

Na osnovu rezultata simulacije utvrđeno je da je najbrži sportista na 100 metara, van atletskog sveta, Francuz Kilijan Mbape sa vremenom od 11 sekundi, što je preko sekunde slabije od Juseina Bolta, 9,58.

FOTO: Tanjug/AP

Sledi Lomu 11,1, pa Tajrik Hil 11,2, a onda na red dolazi teniski superstar iz Srbije Novak Đoković sa 11,5.

U leđa mu nekim čudom gleda Erling Holand sa 11,6, zvezda Mančester Sitija i košarkaš Rasel Vestbruk sa "presporih" 12,01. Teško da je i sam Nole znao da je brži od čoveka koji je trenutno sinonim za brzinu - norveške gol-mašine, Erlinga Holanda. Ovo je samo još jedan podatak koji svedoči o tome kakve atletske performanse ima Đoković.

Prilikom merenja brzina tenisera, "Marka" je konstatovala da je to bio veoma težak poduhvat budući da su njihove distance kratke.

Ipak, oslonili su se na istraživanje Teniskog saveza Australije iz 2016. godine koji su posle svojih merenja proglasili Novaka Đokovićem najbržim takmičarom u belom sportu, jer je tokom jednog sprinta razvio brzinu 36,02 kilometra na sat. Njegov glavni rival Rafa Nadala zauzeo je tada samo 12. mesto 26,84 kilometra na sat.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!