ĐOKOVIĆ NA PRAGU NOVOG REKORDA: Ovo će biti 15. godina koju Novak završava u Top 5 na ATP listi

Novosti online

20. 11. 2022. u 13:47

SVETSKOG šampiona u tenisu Novaka Đokovića jedan meč deli od završetka sezone. Bez obzira na rezultat u finalu Završnog ATP turnira, Nole će godinu završiti na petom mestu, a to će biti 15. put u njegovoj karijeri da 31. decembar dočeka u TOP 5 na svetu.

ЂОКОВИЋ НА ПРАГУ НОВОГ РЕКОРДА: Ово ће бити 15. година коју Новак завршава у Топ 5 на АТП листи

FOTO: AP/Tanjug

Od kada je 2007. godine prvi put ušao u taj elitni klub (3. mesto) samo je jednu godinu završio van njega. Bilo je to 2017. godine, kada mu se isprečila povreda lakta zbog koje je propustio drugi deo sezone i završio na 12. mestu.

Od 14 TOP 5 plasmana, tačno polovina otpada na prva mesta, po čemu je Nole rekorder, tri puta je godinu završavao kao drugi i četiri puta kao treći. 

Dakle, osim tog 12. mesta iz 2017, ovo peto će mu biti jedini plasman van TOP 3, a ni ove godine, kao ni te 2017. na njegov plasman uticaj nemaju igre na teniskom terenu, nego prinudni izostanak istih.

Samo što su se sada umesto povrede lakta isprečili ATP, sumanutom odlukom da mu ne dodeli bodove za trijumf u Vimbldonu, kao i vlade Australije, SAD i Kanade, odbijanjem da mu dozvole učešće na dva gren slema i četiri mastersa. To Novaka čini verovatno jedinim igračem koji je dospeo na ovu listu odigravši samo deset turnira bodovanih turnira.

Bez obzira na ove prepreke, kojima je uskraćen za potencijalno 11000 bodova, Novak je  tek treći igrač u istoriji tenisa koji je ušao u "klub 15". Ispred njega, sa po 16 sezona u TOP 5 su samo Rodžer Federer i Rafael Nadal. Imajući u vidu da je Švajcarac već u penziji, a Španac je jednom nogom (stopalom) tamo, nema sumnje da će ih Nole stići a verovatno i prestići.

Iza Noleta slede Džimi Konors sa 14 i Ivan Lendl sa 11, a šesti je Pit Sampras sa 10 sezona u TOP 5.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča. 

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)