ĐOKOVIĆ SLAVIO U NESTVARNOM DUELU: Cicipas nemoćan na startu Završnog mastersa!

Александар Илић
Aleksandar Ilić

14. 11. 2022. u 22:50 >> 22:50

KAKAV tenis, strašan tenis. Novak Đoković nestvarnom igrom uspeo je da upiše desetu pobedu nad Stefanosom Cicipasom i pobedom 2:0 (6:4, 7:6(5)) u setovima započne borbu u crvenoj grupi Završnog mastersa u Torinu.

ЂОКОВИЋ СЛАВИО У НЕСТВАРНОМ ДУЕЛУ: Циципас немоћан на старту Завршног мастерса!

FOTO: Tanjug/AP

Prepustio je prvi servis rivalu Đoković, ali ne i tradiciju da upiše prvi gem. Ovoga puta uspeo je da napravi brejk protiv rivala odmah na startu, a do kraja seta ga je čuvao Đoković.

Neverovatni Srbin je u drugom gemu uspeo da očara okupljene navijače, svi su u neverici uzdahnuli kada je Cicipas pustio skraćenu loptu na mrežu Đokoviću, koji je uspeo, ne samo da stigne, nego da direktno sa mreže pošalje neverovatnu dijagonalu i poentira protiv rivala.

Tada je sa nulom potvrdio brejk, a u nastavku seta je iskusno čuvao stečenu prednost i došao je do seta.

Na startu drugog seta nije se ponovio isti scenario, Cicipas je sačuvao svoj servis i lako došao do gema.

Dobio je potom Đoković svoj servis, a još jednom i rival svoj, ponavlja se masters u Parizu gde je u drugom setu uspeo Cicipas da zakomplikuje stvari, a jasno je bilo da nas i večeras čeka velika borba.

Sa dve vezane duple servis greške Đoković je poklonio Cicipasu brejk loptu. Po prvi put večerac mučio se sa svojim servisom, ipak, odličnim smečom spasao je brejk loptu. Prvi put igralo se na razliku, a potom i došao do 2:2.

Obojica su svoj servis čuvali sve do završnice seta, te se igralo na razliku. O tome koliko je dobar tenis igran u drugom setu najbolje govori to da u njemu nije bilo brejka, te se igrao taj-brejk.

Novak Đoković je nekrunisani kralj taj-brejkova, te ne iznenađuje da je sa lakoćom došao do meč lopti, a potom i pobede u prvom meču nakno 1:37 minuta igre. Naredni duel igra Đoković u sredu protiv Andreja Rubljova.

NOVAK ĐOKOVIĆ - STEFANOS CICIPAS 6:4, 7:6 (5)

DRUGI SET 7:6

TAJ BREJK - Prvi poen dobija Cicipas, pogodio je za milimetar spoljni deo linije. Fantastično je odgovorio Novak, izlaskom  je zatvorio mrežu - 1:1. Sačuvao je svoj servis i u narednom, a potom poentirao i na servis rivala za 3:1, nije Grku ni čelendž pomogao. Pogrešio je potom i u narednom poenu Cicipas - 4:1 za Srbina. Siguran je bio na svoj servis Đoković, došao do 5:1, a potom je Adel Nur izvršio korekciju na dosuđen poen Đokoviću - te Cicipas stiže do 5:2. Odličan drugi servis Grka - 5:3. Potom dolazi i do trećeg vezanog poena, Đoković ima dva servisa na 5:4. Nakon sat i 37 minuta Đoković je imao meč loptu.

6:6 - Ponovo taj-brejk, kao u Bersiju. Uspeo je Đoković da sačuva hladnu glavu, iako se malo poigravao u ovom gemu.

FOTO: Tanjug/AP

5:6 - Nema Novak Đoković odgovor za odlične servise rivala. Došao je Grk do 40:0, uspeo je Đoković da dođe do narednog poena, ali za više nije imao snage. Iznova će Novak servirati za ostanak u setu.

5:5 - Pritisak nije stigao do Novaka koji je odlično servirao, a tako i došao do tri gem lopte. Uspeo je Cicipas da se odbrani i produži gem za samo jedan poen.

4:5 - Nadu je Đokoviću Cicipas dao kada je udario ramom lopticu, a on mu se revanširao nakon što je Grk servirao u telo Srbina ponovo je pogrešio, a još jednom mu se nakon toga revanširao CIcipas, poslao je daleko u aut lopticu nakon što je je udario ramom. Tražio je u narednom poenu Nole dželendž, nije bio u pravu - 30:30. Usledio je pogođeni prvi servis Grka, koji je osvojio 89 posto poena kada na njih ubaci prvi servis. Dobija Grk gem, Novak servira za ostanak u setu.

FOTO: Tanjug/AP

4:4 - Nakon duge razmene Đoković je rivalu dozvolio da uzme prvi poen u gemu. Brzo mu se revanširao. Usledila je još jedna greška Srbina na mreži. Ipak, na kraju je uspeo da se pribere i osvoji gem.

3:4 - Čak 75 posto prvog servisa ubacuje Cicipas. Đoković je pokušao snažnim ritenrom da mu odgovori, ali Grk je bio siguran, zanimljivo je da je pri ubačenom prvom servisu izgubio samo jedan poen.

3:3 - Postavio je Novak ritam koji je pokušao da prati Stefanos, ali mu to nije uspelo. Izjednačio je Đoković sjajnim forhend vinerom, iskoristivši dve gem lopte.

2:3 - Čini se da Cicipas malo preteruje sa molbom da ga publika podrži, ali mu to za sada daje rezultata. Uspeva da dođe do gema

FOTO: Tanjug/AP

2:2 - Po prvi put u večerašnjem meču muči se Đoković na svoj servis, a navijači koriste da zdušno bore Cicipasa, koji je sa dve vezane duple servis greške poklonio brejk loptu rivalu. Spasava je Novak sjajnim smeč udarcem nakon forhenda, a potom je došao i do gem lopte.

1:2 - Sada se ponavlja polufinale mastersa u Parizu. Đoković je lako došao do prvog seta, a potom je na svoje servise sve lakše do poena dolazio Cicipas.

1:'1 - Sačuvao je Đoković svoj servis.

0:1 - Siguran je u ovom setu na startu bio Cicipas, nije dozvolio Đokoviću da ga iznenadi.

PRVI SET 6:4

6:4 - Sjajno je gradio Novak poen, pokušao je dijagonalu, to je vratio Grk, a potom je usledio snažan smeč. Cicipas ne može da parira sjajnim forhendima Đokoviću. Usledio je poen Cicipasa koji dobija i aplauz Srbina za sjajno odigranu skraćenu loptu. Ipak, dve set lopte za sjajnog Novaka. Koristi prvu.

5:4 - Kakav potez Đokovića, pogodio je pravo u liniju ispred nogu Cicipasa koji je ispratio loptu i morao da se pomiri sa izgubljenim poenom. Uspeva da odoli pritisku Grk.

FOTO: Tanjug/AP

5:3 - Đoković još jednom sigurno dolazi do gema. Sada je pritisak na Cicipasu koji servira za ostanak u setu.

4:3 - Novi gem koji je nulom dobio Grk.

PROČITAJTE JOŠ: ĐOKOVIĆ NAPRAVIO REMEK-DELO: Svet gledao u čudu neverovatan potez Novaka (VIDEO)

4:2 - Na servis Đokovića pokušao je da pritisne Cicipas, čak i da podigne publiku da mu pruži podršku. To kao da je razjarilo Đokovića koji je odgovorio, dobio gem i tražio sada on podršku publike.

3:2  - Rutinski je sada sačuvao servis Grk. Uzeo ga je nulom, a treba pomenuti da je Srbin u ovom gemu pokušao malo više da rizikuje i gađa linije, ali mu to nije pošlo za rukom.

3:1 - Fenomenalno, nastavlja na svoj servis u istom ritmu. Đoković je dobio dva uvodna poena, a drugi forhendom brzine 155 kilometara na čas, što je Cicipas samo mogao pogledom da isprati. Pokušao je potom Đoković da iznenadi rivala skraćenom loptom, a Grk je to kaznio. Ipak, dve gem lopte za Đokovića, a rival je već treći put ramom poslao lopticu daleko u aut. Unarednom poenu potvrđuje Đoković novi gem.

FOTO: Tanjug/AP

2:1 - Na startu trećeg gema Cicipas se nije slagao sa sudijskom odlukom, pogrešio je. U nastavku se razgoropadio grk, vezao tri poena i dobio gem na svoj servis.

2:0 - Na prvom servisu je Đoković napravio as. Ovo što je usledilo je zaista neverovatno. Spustio je santimetar ispred mreže loptu Cicipas, uspeo je Novak da je vrati i to dijagonalno. Neverovatno! Dobio je brzo i treći poen Srbin, a potom i "nulom" potvrdio brejk!

1:0  BREJK! - Ono što retko radi, Đoković je večeras uradio. Prvi servis prepustio je Stefanosu Cicipasu, a od starta je bilo jasno da nas čeka velika borba. Prvi poen dobio je Srbin, a potom se upisao i Grk. Odmah na startu, dve brejk lopte za Srbina. Spasao je Cicipas prvu,

UOČI MEČA

PROČITAJTE JOŠ: ĐOKOVIĆ ŽELI DA OSVOJI SVAKI TURNIR: Koreča zna koliko je Srbinu teško

Stefanos Cicipas i Novak Đoković sastali su se 11 puta, poslednjih devet duela dobio je Đoković. Ove godine Srbin i Grk igrali su u Rimu, Astani i na mastersu u Parizu.

Novak Đoković će na turniru koji se igra u "Pala Alpitur" areni tek 14. put ove sezone nastupati pred publikom, a ni mali broj turnira nije ga sprečio da sakupi dovoljan broj poena u ATP trci kako bi učestvovao na završnom mastersu.

Novak Đoković će 2022. godinu iz noćnih mora želeti da završi trofejem na završnoj teniskoj smotri. Ispred sebe je imao dosta prepreka. Nije igrao na Australijan openu zbog odbijanja vakcinacije, bodove nije dobio na Vimbldonu zbog rata u Ukrajini, a zdravstveni izbor odvojio ga je i od američke turneje koja je kulminirala Ju-Es openom.

Ipak, turnir u Torinu prilika je za bivšeg broja jedan, da udari završni, pobednički pečat i na takvu sezonu i pokaže da je ona bila vanredna, ali ne manje vredna i dobra za njega.

Đoković je u grupi u kojoj su Andrej Rubljov, Stefanos Cicipas i Danil Medvedev, slažu se mnogi, daleko teži protivnici nego oni koje bi imao u Nadalovoj, "zelenoj grupi".

U prvom danu Tejlor Fric savladao je Rafaela Nadala, dok je Kasper Rud slavio protiv Feliksa Ože-Alijasima.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju