NOVAK JAČI OD PEHOVA: Đoković u četvrtfinalu mastersa u Parizu! (FOTO)

Č. V.

03. 11. 2022. u 15:49

NOVAK Đoković uspešno je nastavio pohod ka odbrani titule na Mastersu u Parizu, pošto je u osmini finala pobedio Rusa Karena Hačanova sa 6:4, 6:1.

НОВАК ЈАЧИ ОД ПЕХОВА: Ђоковић у четвртфиналу мастерса у Паризу! (ФОТО)

FOTO: AP/Tanjug

Iako je Srbin očitao lekciju rivalu bilo je malo problema u drugoj polovini prvog seta, posebno na servisu. U jednom momentu je sedmi igrač planete imao 41% ubačenog prvog servisa.

Ipak, nije to mnogo poremetilo Noleta koji je kako se set približavao kraju ponovo pronašao pravu igru i uspeo je u 10. gemu da napravi brejk i dođe na korak od trijumfa.

Drugi set bila prava simultanka Đokovića. Tri od četiri svoja servis gema dobio je bez izgubljenog poena, a imao je seriju od 12 vezanih poena. Uz to napravio je dva brejka i potpuno zasluženo došao do četvrtfinala.

Novaku je ovo bila četrta pobeda protiv Hačanova ove sezone, a osma ukupno iz njihovog devetog meča, a Moskovljanin je samo u Beogradu uspeo da uzme set.

Uprkos tome što servis nije funkcionasio kako treba, Srbin je imao isto asova kao i Rus (2:2), iako je početni udarac jedno od najjačih oružja u igri ovog 26-godišnjaka.

Đoković će sutra u četvrtfinalu igrati protiv Italijana Lorenca Muzetija koji je danas savladao Kaspera Ruda.

Drugi set: Đoković - Hačanov 6:4, 6:1

6:1 - Mučio se malo Đoković da privede meč kraju, ali uradio je to uspešno i uspeo da se domogne četvrtfinale.

5:1 - Dupli brejk pravi Srbin i sada servira za meč. Furiozan drugi set odigrao je sedmi teniser planete.

4:1 - Tri puta je servirao Novak u ovom gemu i svaki gem je dobio bez izgubljenog poena. Surova dominacija u drugom setu srpskog asa.

3:1 - Koristi Đoković pad u igri Rusa i pravi brejk u drugom setu. Ukoliko bude čuvao svoj servis meč će brzo biti gotov.

Novak Đoković/FOTO: AP/Tanjug

2:1 - Nije dugačak gem uticao na Srbina. Drugi put uzastopno je dobio gem a da nije izgubio nijedan poen. Nole je taj koji drži konce igre u svojim rukama.

1:1 - Konačno je okončan maratonski gem. Imao je Novak brejk priliku koju nije iskoristio. Zanimljivo je to da je tek sada uspeo da osvoji prvi poen na svoj servis.

1:0 - Koliko se lakše ide kada servis funkcioniše, pogodio je tri od četiri u ovom gemu i lako došao do vođstva u drugom segmentu duela.

Prvi set: Đoković - Hačanov 6:4

6:4 - Napravio je pritisak Novak na servis rivala i to se isplatilo, dozvolio je rivalu samo jedan poen na njegov servis. Sada osvajača 21 grend slem titule još jedan set deli od četvrtfinala Pariza.

5:4 - Gem sa nulom dobija Srbin i Hačanov će u narednom servirati da ostane u setu. Inače, sedmi na svetu je na svega 52% ubačenog prvog servisa.

Novak Đoković/Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

4:4 - Veliku šansu je propustio Đoković da dođe do brejka i potom servira za set. Imao je 15:40 i odličnu situaciju na drugoj brejk lopti, ali Karen je tada odigrao sjajan lob i izvukao se iz neprijatne situacije.

4:3 - Novak je prekinuo seriju Moskovljanina, iako je opet bilo tesno (15:30 imao Rus). Servis je drastično pao i to se odmah odrazilo na igru osvajača 21 grend slem titule.

3:3 - Treći vezani gem osvaja Hačanov. Podigao je nivo igre Rus i sada izgleda odlično na terenu. Novak pokušava da pronađe igru sa početka meča i uspešno okonča prvi set.

3:2 - Usledio je pad u Đokovićevoj igri i iskoristio je 19. na ATP listi da vrati brejk. Ovo je prvi gem koji je sedmi na planeti izgubio na ovom turniru.

3:1 - Upisao se i Karen na semaforu, iako je ponovo bio u problemu, pošto je Srbin vodio sa 0:30. Nakon toga su usledila tri servis vinera, a onda je Nole poslo jednu loptu u mrežu.

3:0 - Tenis koji igra Đoković na početku ovog meča treba da se izučava u akademijama "beog sporta". Osvajao je poene iz servisa, forhenda... Bile su tu i dve greške, ali lakoća osvajanja poena je neverovatna.

2:0 - Kakav gem srpskog asa. Radi ono što treba protiv igrača koji je visok skoro dva metra - igra dugačke razmene. Napravio je brejk, ali do nje je došao posle poena u kome je viđeno 28 razmena.

1:0 - Odličan ovodni gem za Đokovića. Nije dao nikakvu šansu protivniku da mu zapreti. Novaku je i servis dobro funckionisao, a to je jako bitan parametar.

Teniser si izašli na zagrevanje, a srpski teniser je pobedio u podbacivanju novčića i odlučio je da prvi servira.

Uoči meča:

Trenutno sedmi igrač planete i 19. na ATP listi odmeriće snage deveti put - Srbin vodi sa 7:1. Jasno je po međusobnom učinku da je Beograđanin veliki favorit, ali Moskovljanin dobro pamti Bersi, jer je na tom mestu jedini put pobedio osvajača 21 grend slem titule.

Bilo je to u finalu pariskog mastersa 2018. godine kada je Hačanov slavio u dva seta - 7:5, 6:4.

Zanimljivo je to da su se ove godine sastali već tri puta. Đoković je slavio u svakom duelu - u Dubaiju, Beogradu i Astani. Rus je jedino u prestonici Srbije uspeo da osvoji set.

Đoković je u prvom meču u Parizu pobedio Amerikanca Maksima Kresija, dok je Hačanov bio bolji od Švajcarca Marka-Andree Hislera.

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča. 

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek-dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili