ZAŠTO JE BEOGRAD IZGUBIO ATP TURNIR? Oglasio se Đoković i objasnio zbog čega se takmičenje preselilo u Banju Luku

Novosti online

28. 10. 2022. u 09:59

Direktor teniskog ATP turnira Srbija open Đorđe Đoković rekao je danas da je Banjaluka izabrana kao privremena zamena zbog odličnog teniskog centra, kao i da očekuje da će turnir sledeće godine biti posećeniji nego u Beogradu.

ЗАШТО ЈЕ БЕОГРАД ИЗГУБИО АТП ТУРНИР? Огласио се Ђоковић и објаснио због чега се такмичење преселило у Бању Луку

Foto: N.Skenderija

- Banjaluka je bila naš izbor za ovaj period relokacije iz nekoliko razloga. Glavni je taj što tamo postoji izvanredan teniski centar sa devet terena, od kojih će tri imati tribine. Postojeći kapacitet na centralnom stadionu će biti povećan na 6.000 mesta, dok će teren broj dva imati 1.500 sedišta, a trojka 700", rekao je Đorđe Đoković, preneli su organizatori.

Srbija open će naredne godine biti preseljen u Banjaluku, pošto će se na teniskom centru "Novak" u Beogradu vršiti radovi, sa ciljem da se organizuje turnir iz serije 500.

Đoković je dodao da je upoznat sa velikim interesovanjem publike u Banjaluci.

- Znam da je interesovanje publike ogromno, Banjaluka voli Novaka, i svi žele uživo da vide vrhunske tenisere. Zato mislim da će turnir u Banjaluci biti čak i posećeniji od Beograda ove godine, koji je srušio rekord u posećenosti od 49.000 prodatih karata", rekao je on.

ATP se lako složio sa ovom promenom, a direktor Srbija opena ističe da je Banjaluka već 20 godina domaćin čelendžera.

- Poznata su destinacija teniserima, mnogi kvalitetni igrači su igrali tamo, uvek su bili toplo dočekani i verujem da će turnir zaista postići veliki uspeh", dodao je on.

Đoković je rekao da je Banjaluka bila spremna i za organizaciju "Adria tura" 2020. godine, ali da to nažalost nije bilo moguće.

- Tada se stvari, nažalost, nisu poklopile, ali smo želeli da im se ovim odužimo i zahvalimo, i smatramo da Banjaluka apsolutno zaslužuje da bude domaćin ATP turnira u 2023. godini", ocenio je on.

Na turniru u Banjaluci trebalo bi da nastupa i proslavljeni srpski teniser Novak Đoković.

- To je svakako plan. Bože zdravlja, samo da sve bude kako treba i Novak će zaigrati u Banjaluci", dodao je njegov brat Đorđe.

Direktor Srbija opena istakao je da se Beograd nalazi među favoritima za dobijanje licence za turnir serije 500.

- Baš iz tih razloga, kako bismo spremno dočekali taj momenat, privremeno smo premestili turnir iz Beograda, kako bismo unapredili uslove za taj nivo. Konstantno se trudimo da rastemo i poboljšavamo organizaciju, dovodimo najbolje moguće igrače i podižemo lestvicu kada je reč o kvalitetu. U sklopu te strategije je doneta i ova odluka", zaključio je Đorđe Đoković.

Turnir u Banjaluci biće odigran u aprilu 2023. godine.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije