IMA NEKA TAJNA VEZA: Novak i Bitlsi? Evo šta povezuje kralja belog sporta i kraljeve muzike

Novosti online

17. 10. 2022. u 21:36

NOVAKA Đokovića su do sada poredili sa mnogim slavnim imenima iz sveta sporta, ali ne i muzike.

ИМА НЕКА ТАЈНА ВЕЗА: Новак и Битлси? Ево шта повезује краља белог спорта и краљеве музике

FOTO: Printskrin

Bivši broj jedan, koji se polako sprema za učešće na Mastersu u Parizu, a potom i na ATP Tur finalu u Torinu, za koji je već obezbedio vizu, upoređen je sa jednim članom slavnog benda, Bitlsa.

Američki novinar, Bred Fokner je nedavno u teniskom podkastu "Beilinson tennis", poredeći Novaka sa večitim rivalima, Nadalom i Federerom, dao zanimljivo mišljenje.

Tanjug/AP

- On je statistički u sjajnoj poziciji. Jeste, Nadal ima slem više, ali u svemu ostalom Nole dominira. Mislim da je superioran u odnosu na Nadala i Federera - kaže Fokner.

I pored toga, naročito na zapadu, Federer i Nadal imaju mnogo veću popularnost u odnosu na Srbina.

Fokner je pokušao da opiše kako to izgleda i zašto je tako.

- Zašto ga neki ne cene kao njih dvojicu? Zato što je na scenu stupio kasnije. Džordž Harison nije bio inferioran u odnosu na Džona Lenona i Pola Makartnija, ali ga pamte manje nego njih dvojicu. Isto se može reći i za Novaka. Postao je najbolji među njima, ali navijači i mediji su simpatijama na strani Rodžera i Rafe. Kada je on stupio na pozornicu, njihovo rivalstvo je već bilo dominantno i nadilazilo je okvire tenisa - objasnio je Fokner

Foto: Profimedia

Neku tajnu vezu između kralja belog sporta i Džordža Harisona zanimljivo videla je i majka Endija Marija. 

Džudi Marej je svojevremeno objavila jednu fotografiju na kojoj je veliku tenisku četvorku , koju čine Novak Đoković, Marej, Rodžer Federer i Rafael Nadal, predstavila kao članove kultne grupe "Bitls".

Na fotomontaži je Nole predstavljen kao Džordž Harison, Endi kao Džon Lenon, Federer je preuzeo ulogu Pola Makartnija, dok je Rafa kao Ringo Star.

Popularnost prvog tenisera sveta Novaka Đokovića u Srbiji daleko nadmašuje onu koju imaju najveće američke sportske zvezde u SAD, ocenio je uticajni "USA today".

Komentator američkog lista Kris Čejs ovaj zaključak je izvukao posle otvorenog treninga Đokovića uoči meča Dejvis kupa protiv Hrvatske, koji je u Hali sportova u Kraljevu okupio 3.000 ljudi. A i on je napravio komparaciju između legendarnih Bitlsa i Noleta.

Foto: AP Photo, File

Kako je naglasio, Đoković izaziva "efekat Bitlsmanije", gde god da se pojavi.

- Svaki put kada Đoković pređe granicu i uđe u Srbiju, nacija jednostavno 'poludi' od oduševljenja. To se moglo videti u sredu, kada su na hiljade ljudi došli u halu samo da bi pratili njegov trening - ističe "USA today".

- Toma Brejdija vole u Bostonu, ali slabo da ga cene igde više. Isto se odnosi na Pejtona Meninga u Indijanapolisu i Denveru - ocenio je komentator američkog lista popularnost najvećih zvezda američkog fudbala u SAD.

On je naglasio da ni košarkaši Kobi Brajant i Lebron Džejms nisu bezrezervno voljeni u celoj Americi..

- To je možda zbog toga što je SAD tako velika zemlja, da taj prostor prosto ne dozvoljava da se neka ličnost istakne kao voljena figura nacije...Možda je jedino Opra Vinfri izuzetak, iako se i njena popularnost smanjila, pošto više nema emisiju.

BONUS VIDEO: Poruka rumunske teniserke Andree Prisakariju čitaocima „Novosti“

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!