DRUŽBA JE DRUŽBA, A SLUŽBA - SLUŽBA: Novak Đoković će, ako pobedi u Izraelu, morati da krene na svog najvećeg teniskog prijatelja

Novosti online

29. 09. 2022. u 18:36

NOVAK Đoković je u Izrael, na turnir ATP Tel Aviv došao s namerom da osvoji titulu i novih 250 ATP bodova, a ako prebrodi prvu prepreku, druga će mu biti njegov najbliži saradnik u "belom sportu".

ДРУЖБА ЈЕ ДРУЖБА, А СЛУЖБА - СЛУЖБА: Новак Ђоковић ће, ако победи у Израелу, морати да крене на свог највећег тениског пријатеља

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Novak Đoković je kao prvi nosilac bio slobodan u uvodnom kolu pojedinačnog nadmetanja, a u drugom igra protiv Pabla Anduhara.

Pobedi li Španca, Nole će u trećoj rundi, četvrtfinalu, igrati protiv Vaseka Pospišila, Kanađanina s kojim je suosnivač Udruženja profesionalnih teniskih igrača (PTPA), svojevrsnog sindikata koji bi trebalo da posluži da se zaštite prava aktera tenisa i omogući im se bolji uslovi u trenutno surovom svetu profesionalnog sporta.

Pospišil je do četvrtfinala došao kao "srećni gubitnik" iz kvalifikacija - u prvom kolu je eliminisao osmog nosioca, Grikspura (2:1), a u drugom kolu bio još ubedljiviji: sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2, pobedio je Edena Lešema iz Izreala.

Novak Đoković i Vasek Pospišil su dosad odmeravali snage pet puta, Nole ne zna ni za jedan poraz, ali je protiv ovog Kanađanina, koji je trenutno 149. na listi poslednji put igrao davne 2017.

Podsetimo, meč Novak Đoković - Pablo Anduhar možete da pratite uz prenos uživo na portalu "Novosti".

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a