NOVAK ĐOKOVIĆ I NESTVARNA POBEDA: Magični Srbin zablistao u Tel Avivu, ali kako!

Александар Илић
Aleksandar Ilić

29. 09. 2022. u 20:31 >> 20:32

NAKON 80 dana neigranja tenisa, Novak Đoković je u Tel Avivu odigrao prvi duel za bodove, a odličnom Srbinu nedorastao je bio Pablo Anduhar kojeg je pobedio 2:0 u setovima.

НОВАК ЂОКОВИЋ И НЕСТВАРНА ПОБЕДА: Магични Србин заблистао у Тел Авиву, али како!

FOTO: Tanjug/AP

Od starta meča bilo je jasno da je Novak Đoković taj je u prednosti. Odlično je servirao, preko 80 posto njegovih servisa završavali su poenima, dok je rivalu dozvolio tek 29 procenata.

Tri puta napravio je Đoković brejk u prvom setu, a tek u šestom gemu rival je pružio otpor, ipak, nakon nekoliko izjednačenja Novak je arhivirao prvi set i za to mu je trebalo 29 minuta.

Neverovatan je bio početak drugog seta. Đoković je dobio uvodni gem, a potom je usledila neverovatna teniska partija, gem na servis Anduhara trajao je 25 minuta, smenjivali su se u vođstvu teniseri, a nakon velike drame dobio ga je Španac iskoristivši osmu gem loptu, dok je Novak imao pet brejk šansi, a 36 poena odigrano je u gemu.

Nije usledilo emotivno pražnjenje nakon iscrpnog gema, obojica su u nastavku dobili na svoj servis, te je usledio egal. Tako je bilo sve do osmog gema kada je Španac došao u problem sa servisom, iskoristio je to Đoković i došao do brejk lopte i poveo 5:3.

Nastavio je u istom tempu Novak Đoković koji je potom došao do tri brejk lopte, a Novak dve nije iskoristio.

ĐOKOVIĆ - ANDUHAR 6:0 6:3

DRUGI SET 6:3

 - Do tri vezane meč lopte došao je Đoković, iskoristio je treću.

5:3 - Mučio se Španac sa servisom, iskoristio je to Đoković da dođe do 30:0, a potom i brejk lopte kojom je upisao novi brejk u meču.

4:3 - Uvodni poen osvojio je Anduhar, potom dva idu na konto Novaka, Španca muče izlasci na mrežu, pokušava da ubrza tempo i na servis rivala, ali za sada staloženo Nole čuva servis.

3:3 - Krenuo je sada Anduhar da igra tenis života. Tri gem lopti ima. Igra visokim tempom koji u ovom trenutku ne odgovara Novak, rival sa "nulom" dolazi do novog izjednačenja.

3:2 - Nastavlja Đoković sa rutinom, protivniku je dao samo jedan poen na servis, te ponovo vodi.

2:2 - Odgovorio je istom merom Španac, Đoković je pokušao da ga napadne, ali je uspeo dobro da odreaguje Pablo.

2:1 - Ispraznio se Anduhar u nastavku, te je lagano Đoković upisao novi gem.

1:1- Napada Novak Španca, koji svom snagom pokušava da mu se odupre, ali Đoković je opet gem igrao na razliku i dobio novu brejk loptu. Odužio se i ovaj gem, obojica daju svoj maksimum, te se smenjuju u vođstvu. Neverovatno, 25 minuta trajao je gem, zanimljivo je da je prvi set trajao svega 29 minuta, na kraju ga je dobio španac nakon osam gem loptii proslavio ga je kao da je osvojio turnir, Novak je sa druge strane pet brejk lopti imao, a čak 36 poena odigrano je u jednom gemu. .

1:0 - Novi gem na servis Srbina koji je lagano dobio Đoković.

FOTO: Tanjug/AP

PRVI SET 6:0

6:0 - Nestvaran tenis igra Novak Đoković, taman kada Španac pomisli da je napravio korak ka osvajanju gema, Novak mu pokaže da se to neće desiti, tako je sada neverovatnom dijagonalom i potom izlaskom do mreže sa dva vezana poena došao do set lopte. Nakon lavovske borbe i nekoliko promena vođstva na kraju je preovladao Novak Đoković koji je došao do prvog seta nakon 29 minuta igre

5:0 - 83 procenata poena na svoj servis uzima Novak Đoković, koji rivalu daje večeras svega 27 posto servisa. Otud ne iznenađuje što je Srbin gem na svoj servis dobio nulom, a Anduhar sada servira za ostanak u setu.

4:0 - Ponovo je odličnim riternima Đoković došao do tri brejk lopte, prvu je uspeo da odbrani Anduhar, a to je bilo sve što je mogao. Novi brejk za Srbina koji igra kao u najboljim danima.

FOTO: Tanjug/AP

3:0 - U odnosu na prvi gem, popravio je novak servis, te došao do dve gem lopte, već prvu koristi i potvrđuje brejk.

2:0  - Loše je Španac počeo, neiznuđenom grekom i duplom servis greškom. Ipak, odličnim volej kik servisom iz drugog servisa došao je do prvog poena. Sa dve greške iz forhenda dao je Srbinu prvu brejk loptu na meču, koristi je Đoković.

1:0 - Prvi servis u meču imao je Novak Đoković. Dužim razmenama krenuli su meč večerašnji rivali, dve gem lopte dobio je Srbin, ono što je ostavilo utisak jeste problem sa prvim servisom koji je imao Nole, ali to ga nije usporilo, brzo je osvojio uvodni gem.

Sat i po kasnije počeo je meč u Tel Avivu, Vasek Pospišil savladao je Holanđanina Talona Grikspora, te će veliki prijatelj biti naredni rival Novaka Đokovića ukoliko pobedi Pabla Anduhara.

UOČI MEČA

Novak Đoković će u drugom kolu turnira u Tel Avivu igrati protiv Pabla Anduhara.

Đoković, prvi nosilac turnira u Tel Avivu, u prvom kolu je bio slobodan, dok je Anduhar u meču prvog kola pobedio Brazilca Tijaga Monteira.

Srpski teniser i Anduhar do sada su se dva puta sastali i oba puta je slavio Đoković.

Srpski teniser je prošlog vikenda igrao na Lejver kupu, a Đokoviću će nastup u Izraelu biti prvi zvanični turnir posle Vimbldona.

 ATP turnir u Tel Avivu igra se za nagradni fond od 1.019.855 dolara. Tel Aviv Vatergen open igra se od 26. septembra do 2. oktobra.

 Đoković je planiran i za dubl konkurenciju gde je trebalo da nastupi sa Jonatanom Erlihom, koji se pred prvi meč povukao sa turnira.

BONUS VIDEO: SASTANAK VUČIĆA I ĐOKOVIĆA: Ovako je izgledao susret predsednika Srbije i najboljeg tenisera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

Zajedno za očuvanje prirode