ALEKSANDAR MITROVIĆ, ZA "NOVOSTI", O JOŠ JEDNOM PODVIGU U NAJDRAŽEM DRESU: "Ne živim za rekorde"

N. I.

29. 09. 2022. u 10:00

PRED punim tribinama stadiona "Rajko Mitić" je Aleksandar Mitrović, 6. septembra 2013. godine, postigao svoj prvi gol za Srbiju.

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ, ЗА НОВОСТИ, О ЈОШ ЈЕДНОМ ПОДВИГУ У НАЈДРАЖЕМ ДРЕСУ: Не живим за рекорде

FOTO: FSS

Bilo je to u remiju sa Hrvatima (1:1), kada smo kod selektora Siniše Mihajlovića neuspešno tražili put do Mundijala u Brazilu 2014. Od tog do ovog septembra prošlo je devet godina u kojima je Mitrović ukupno 50 puta pogađao tuđe mreže.

Preksinoć u Oslu je postigao jubilarni, 50. gol za svoju Srbiju. Posle vođstva u koje je "orlove" doveo Vlahović, Mitrović je samo potvrdio klasu i overio prvo mestu u grupi, oproštaj od B divizije i odlazak u elitni rang Lige nacija.

- Ne igram i ne živim za rekorde. Ja ne brojim golove na način na koji to rade navijači i ne postavljam ispred sebe tako velike ciljeve. Srećan sam kada odem na trening, kada mogu da ispunim dan i kada sebi kažem: daj još pet golova. I tako, pet po pet, evo ga i 50. gol za Srbiju - kratko je za "Novosti", posle prelepe noći u Norveškoj, rekao Mitrović, koji se odmah posle meča u Oslu uputio u London, jer ga već u subotu čeka duel Premijer lige protiv Njukasla.

Dan kasnije će Erling Holand u gradskom derbiju protiv Mančester junajteda za svoj Siti da pokuša da popravi utisak sa "Uleval" stadiona, jer je se na njemu video samo u 20. sekundu i 91. minutu, kada mu je Vanja Milinković-Savić odbranio dva zicera.

Ovaj 50. gol za Srbiju bila je prilika za sve svetske statističare da ime i prezime najboljeg strelca koje su svi naši nacionalni timovi imali u svojoj istoriji, od Kraljevine Jugoslavije pa do Srbije, upišu u listu najvećih svetskih zvezda. I to kakvih...

Precizni hroničari su "iz malog prsta" izvukli podatak da je Aleksandru Mitroviću trebalo 76 utakmica da postigne 50 golova za svoju reprezentaciju. Kristijano Ronaldo je svoj 50. gol za Portugaliju postigao na 114. nastupu, dok je Lionel Mesi 50. gol za Argentinu postigao na 107. utakmici.

PICA PO NAVICI

SLIKA iz svlačionice i tradicija koja se ne menja.

FOTO: FSS

Aleksandar Mitrović sa parčetom pice u ruci. Ovaj kadar je ovišao svet posle meča sa Portugalijom na "Lužu" u novembru prošle godine, a ista slika stigla je i preksinoć sa "Ulevala" u Oslu.

Osmeh pobednika i slatki zalogaji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„BELI“ NA PLUS 12: Fudbaleri kraljevačke Sloge u seriji dva uzastopna gostovanja