SPREMA SE HAOS NA JU-ES OPENU: "Provocirajte Ruse i Beloruse"

Novosti online

18. 08. 2022. u 14:23

Nekadašnji ukrajinski teniser Aleks Dolgopolov (33) pozvao je svoje navijače koji budu posećivali turnire u SAD, među kojima je i predstojeći US Open, da nose ukrajinske zastave na mečeve ruskih i beloruskih tenisera i time ih namerno provociraju.

СПРЕМА СЕ ХАОС НА ЈУ-ЕС ОПЕНУ: Провоцирајте Русе и Белорусе

FOTO: EPA

Time je 33-godišnji bivši teniser nagovestio opšti haos koji bi mogao da nastane na tribinama širom Amerike, posebno u Njujorku gde je na programu poslednji ovosezonski grend slem.

Dolgopolov je na Tviteru napisao sledeće:

- Poruka za sve koji su se divili mom tenisu i planiraju da posete turnire u SAD, molim vas ponesite ukrjinske zastave na mečeve svih ruskih i beloruskih tenisera. Da vidim da li će ATP da ih izbaci kao pre nekoliko dana“, napisao je Dolgopolov.

Podsetimo, u toku je turnir u Sinsinatiju gde je jedna navijačica sa zastavom Ukrajine na tribinama provocirala dve ruske teniserke Anu Kalinskaju i Anastasiju Potapovu tokom njihovog međusobnog meča.

Ju-Es open počinje 29. avgusta, a teniski svet s nestrpljenjem iščekuje odluku da li će Novak Đoković moći da učestvuje na njemu posle odluke vlasti SAD da olabavi mere za ulazak nevakcinisanih lica u svoju zemlju.

BONUS VIDEO: SASTANAK VUČIĆA I ĐOKOVIĆA: Ovako je izgledao susret predsednika Srbije i najboljeg tenisera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (2)

ZELENE VEŠTINE U LJUDSKIM RESURSIMA: Zaštitimo životnu sredinu kroz svoj rad