ODAKLE OVOLIKA MRŽNJA PREMA OLGI DANILOVIĆ? Nastavak sramnih uvreda na račun srpske teniserke - upleli i Željka Obradovića

Novosti online

10. 08. 2022. u 20:47

OLGA Danilović, devojka koja je uvek plenila odličnim teniskim rezultatima još u najmlađim danima, koja je šarmom i neposrednošću delovala kao prototip nove zvezde srpskog sporta, već kao tinejdžerka na sopstvenim leđima nosi veliki teret i breme slavnih roditelja, što pojedinci u Srbiji izgleda ne praštaju.

ОДАКЛЕ ОВОЛИКА МРЖЊА ПРЕМА ОЛГИ ДАНИЛОВИЋ? Наставак срамних увреда на рачун српске тенисерке - уплели и Жељка Обрадовића

FOTO: Printskrin/RTS

Tehnološka revolucija i era društvenih mreža doneli su sa sobom neuporedivo veći pritisak na moderne sportiste, u odnosu na to kakva je praksa bila ranije. 

Komentari običnih gledalaca, ili frustrirane mase željne da iskali bes na nekome, ostajali su u okviru "sportskih kuloara", ali danas svačija reč može dopreti do onih kojima su uvrede namenjene.

Olga Danilović je i te kako iskusila baš to na svojoj koži, pa je nedavno javno podelila samo neke od uvreda, koje dobija putem društvenih mreža.

FOTO: Printskrin/Danilovicolga/Instagram

A, sada je usledio nastavak sramnih komentara na njen račun, i to kada je teniserka bila gost u podkastu "ALESTO" sportskog novinara Aleksandra Stojanovića.

Izdvajamo samo neke od uvreda koji su upućeni Danilovićevoj, i koji svedoče o tome koliko je za jednu mladu osobu teško da u današnje vreme nađe mir i održi nivo samopuzdanja neophodan za velike sportske uspehe. 

Nezaobilazno je bilo i aludiranje na to da je njen otac - proslavljeni košarkaš Predrag Danilović, imao uticaj na to što se probila u svetu "belog sporta".

FOTO: Printskrin

FOTO: Printskrin

Na sve to, srpska teniserka govorila je i o Željku Obradoviću, treneru Partizana, za koga je istakla koliko ga voli i da ga poznaje od rođenja, kao i da je legendarni strateg naziva "svojim detetom".

A čak i to izazavalo je gnusne komentare...

FOTO: Printskrin

Ne samo Olga, ali i ona, već bilo koje ljudsko biće - ne zaslužuje ovakve uvrede. Tim pre što takve reči više govore o onima koji ih upućuju, nego o onima kojima su upućene. Ali, kada je situacija već takva, onda o njoj treba govoriti, ne bi li se deca koja za nama dolaze - pristojnije ponašala od onih zbog kojih je ova vest nastala.

Podsetimo, Danilovićeva je postala prva igračica koja osvojila VTA turnir a da je rođena u ovom veku. Prognozirana joj je blistava teniska karijera, koja, bar u ovom trenutku, nije nastavljena željenim tokom.

Olga je trenutno 113. igračica sveta, a verovatno da je i stav javnog mnjenja u Srbiji odigrao veliku ulogu da naša teniserka nazaduju u odnosu na njene teniske početke...

BONUS VIDEO: SASTANAK VUČIĆA I ĐOKOVIĆA: Ovako je izgledao susret predsednika Srbije i najboljeg tenisera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (30)

MEĐUNARODNI DAN BEZ PAPIRA: Prilika da se ukaže na važnost očuvanja šuma