LJUBAV UMESTO "MRŽNJE" Kako su Novak Đoković i Nik Kirjos prešli put od netrpeljivosti do prijateljstva

G. KELIĆ

12. 07. 2022. u 12:11

KO bi pomislio da će Novak Đoković i Nik Kirjos danas slobodno moći da zajedno izađu na piće ili čak na večeru? Malo ko, pogotovo ako je upoznat s istorijom ličnog odnosa dva tenisera koja su se pre dva dana sudarili u vimbldonskom finalu.

ЉУБАВ УМЕСТО МРЖЊЕ Како су Новак Ђоковић и Ник Кирјос прешли пут од нетрпељивости до пријатељства

FOTO: Tanjug/AP

Postfestum Novakovog slavlja u stranim, ali i domaćim medijima, bio je okrenut prema prijateljstvu u nastajanju, koju su američki mediji slikovito nazvali "bromansom".


Tako nešto je, ne tako davno, bilo praktično nezamislivo, pošto je Australijanac godinama bio jedan od najvećih kritičara našeg tenisera. Skoro sve je Kirjosu smetalo u vezi sa Novakom, kako od načina igre, do ponašanja.

- Đoković ima bolesnu opsesiju da bude voljen od svih. To mi je nepodnošljivo. Kao i cela ova proslava koju radi pošto pobedi, to je tako jezivo - rekao je pre nekoliko godina Kirjos.

Posebno je svojeglavi Nik na zub uzeo osvajača 21. grend slem titule posle organizovanja "Adrija tura 2020", tokom velikog korona-talasa, ističući kako "pravi vođa tenisa ne bi organizovao turnire u vreme pandemije".

Za sve to vreme se Đoković nije mnogo bavio tim napadima. Međutim, promena za 180 stepeni u međuljudskom odnosu dvojice igrača se desila na početku ove godine tokom Novakove deportacije iz Australije i cele zavrzlame oko vize, usled čega je nekoliko dana bio zarobljen u melburnškom hotelu. Možda i jedini koji je uputio podršku proslavljenom asu bio je upravo onaj od koga se to najmanje očekivalo.

- Verujem u preuzimanje akcije, ja sam se vakcinisao zbog drugih i zbog zdravlja svoje majke. Međutim, način na koji se ponašamo prema Novakovoj situaciji je loš, baš loš. Đoković je jedan od naših najvećih šampiona, ali je na kraju krajeva on ljudsko biće. Budite bolji - kritikovao je Kirjos australijske vlasti.

Od tada, dvojica majstora "belog sporta" gledaju se drugim očima. Nekim pitomijim. Za Novaka je tako nešto bilo nepojmljivo, što je i potvrdio prilikom svečane ceremonije nakon finala.

- Iako je godinama govorio loše stvari o meni, stao je uz mene kada sam prolazio kroz najteži period. On je bio jedan od malobrojnih ljudi koji je javno govorio u moje ime i veoma sam zahvalan na tome - napomenuo je Đoković. 
 

DEVOJKA MU OTVORILA OČI


STARIJI Kirjosov brat, Kristos, otkrio je da se Nik dugo vremena borio sa depresijom, ali da ga je iz mraka izvadila sadašnja devojka Kostin Haci, promenivši mu pogled na život.
- Ona mu je otvorila oči. U njegovom životu je vladao haos dok nije upoznao Kostin. Sada mogu da kažem da sam dobio nazad svog mlađeg brata, a majka i otac svog sina. On je za nas pobednik, nemam šta drugo da kažem kada vidim da sazreva u srećnu i ispunjenu verziju sebe. To je sve što sam tražio, jer želim da vidim kako pobeđuje u svim životnim aspektima. Srećni smo zbog njega - zaključio je Kristos.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!