VAKCINA NIJE U PRVOM PLANU: Novak Đoković ostaje pri stavu o imunizaciji što mu umanjuje šanse za nastup na Ju-Es openu

Đ. SAMOILOVIĆ

12. 07. 2022. u 10:10

ŠAMPIONSKO raspoloženje i dalje vlada u glavi Novaka Đokovića.

ВАКЦИНА НИЈЕ У ПРВОМ ПЛАНУ: Новак Ђоковић остаје при ставу о имунизацији  што му умањује шансе за наступ на Ју-Ес опену

FOTO: Tanjug/AP

Posle 21. grend slem titule, sedme na Vimbldonu, a četvrte uzastopno, srpski teniser je proslavu nastavio na balu šampiona. Novi dan bio je vezan i nastavak aktivnosti.

 

Počasni krug na Centralnom terenu "Ol Ingland kluba" sa ćerkicom Tarom na leđima i sinom Stefanom u punom trku, pa zatim i lepa porodična slika na travi čije je vlati sa užitkom Novak kušao u nedelju uveče.

FOTO: Instagram printskrin

 


Možda i sa najvećom slasti do sada. Izazovan početak godine koji je Srbin prevalio preko leđa, ostavio je više traga nego što je očekivao. Pehar sa ananasom na vrhu, uneo je malo belog u crno, ali valja razmišljati i o narednim koracima. Kakvi će oni biti, zavisiće uglavnom od vesti iz SAD.

Zasada, nema naznaka da će šampion Vimbldona nastupiti na Ju-Es openu, pošto je prema tamošnjem zakonu svakom nevakcinisanom strancu zabranjen ulazak u zemlju. Sa druge strane, Novak ne planira da promeni mišljenje i ostaje tvrd u stavu povodom imunizacije.

- Nisam vakcinisan i ne planiram da uradim to, tako da jedine dobre vesti koje mogu da dobijem je da ukinu zabranu, te obavezne vakcinalne pasoše ili kako god to zvali kako bih ušao u SAD, ili neko izuzeće. Ne znam. Ne mislim da je izuzeće realno moguće. Ako je moguće, ne znam kakvo bi bilo, nemam mnogo odgovora na to pitanje. Radi se samo o tome hoće li ili neće ukinuti to na vreme da bih mogao da uđem u SAD - jasan je Đoković.

Krojenje kalendara u narednom periodu biće teže nego ikada. Jer čitava turneja na betonu u Americi zavisi upravo od vakcinalnih pravila koja su postala kamenje u Novakovim patikama, prave žuljeve kojih je se teško rešiti.

- Ne osećam pritisak da igram po određenom rasporedu. Stvari su se promenile u godinu, godinu i po dana za mene. Ostvario sam najveći broj nedelja na prvom mestu. Za to sam radio celog života. Sad kada je to završeno, prioriteti su mi slemovi i veliki turniri, tamo želim da igram, tu se osećam dobro. Nismo pričali o rasporedu, Goran i ja.

Moraćemo da sednemo i vidimo kakve su vesti iz SAD, i šta god bude, da idemo odatle. Može biti Lejver kup, Dejvis kup, volim da igram za svoju zemlju. Da budem deo toga. I odmah tu je i kraj sezone, zar ne? To su veliki turniri koje sada imam u glavi - iskren je Srbin.

Podsetio se srpski teniser i svega kroz šta je prošao u Australiji, kao i muka koje su nastale kao recidiv melburnške golgote.

- Ova godina, svakako, nije bila kao neke pre. Počelo je kako je počelo i pogodilo me u prvih nekoliko mseseci. Nisam se sjajno osećao, emotivno nisam bio na pravom mestu. Želeo sam da igram, ali kada sam izašao na teren u Dubaiju, što mi je bio prvi turnir u sezoni, osetio sam toliko emocija. Nisam bio sav svoj na terenu. Shvatio sam tada da će trebati da prođe vremena, da moram da budem strpljiv i da ću pre ili kasnije doći u ono optimalno stanje u kom želim da budem - dodaje naš as.

Priznaje i da je put oporavka bio trnovitiji nego što je očekivao.

- Shvatio sam u jednom trenutku da mi je potrebno vreme da se pregrupišem, van terena i na njemu. Igra je bila tu, znam svoje kvalitete, svoj tenis. Bile su to samo stvari van terena koje su mi oduzimale pažnju i suočavale me s tim pritiskom, ne samo mene već i sve oko mene. Mnoge od njih je to i više pogađalo, jer su me branili. I ja to opet osećam preko njih. To nije jedna od onih stvari koje prosto ugasite i pravite se da se ne dešavaju - objasnio je Novak.

PRVO BIH ZAGRLIO JELENU

OSVRNUO se Novak i na Jelenu Genčić koja je bila uz njega odmalena. Na pitanje šta bi uradio da je vidi sada, odgovorio je emotivno:

- Ja bih je prvo - zagrlio! Koliko mi je žao što nije više sa nama, toliko mi je drago što sam imao priliku da posle ostvarenja tog istorijskog uspeha i osvajanja mog prvog trofeja ovde 2011. da to podelim sa njom, da je je zagrlim i da budemo u njenoj kući na Dedinju, gde smo provodili mnogo vremena - sanjajući zajedno.

"NOVOSTI" NA DOČEKU

U pratnji porodice i kućnog ljubimca, Novak Đoković je u Beograd stigao oko 17.30 po podne privatnom letelicom koja je krenula iz okoline Londona. Po sletanju, Novak je na VIP terminal izašao zajedno sa ocem Srđanom, majkom Dijanom, ženom Jelenom, decom Tarom i Stefanom, a društvo im je pravio i pas Pjer. Nije se Đoković dugo zadržavao, pošto ni navijačima ni obožavaocima našeg asa nije bio dozvoljen prilaz. Ekipi "Novosti" Nole se zahvalio na čestitkama, zatim seo na suvozačevo mesto plavog automobila marke "pežo" i sa Pjerom u naručju zaputio se dalje na doček ispred Starog dvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)