JUNAK SPORTA A NE POLITIKE: Bogdan Obradović za "Novosti" o podvigu Novaka Đokovića, ali i neizvesnoj budućnosti

Đ. S.

12. 07. 2022. u 12:00

MNOGO puta do sada naslov "Novak Đoković je postao prvi igrač u istoriji koji je uradio to i to" mogao je da se pročita u domaćim i inostranim medijima. Posle osvajanja Vimbldona, 21. grend slema u karijeri, Novak Đoković je postao prvi igrač u istoriji tenisa kojem je takva privilegija donela i pad na ATP listi.

ЈУНАК СПОРТА А НЕ ПОЛИТИКЕ: Богдан Обрадовић за Новости о подвигу Новака Ђоковића, али и неизвесној будућности

FOTO: Nebojša Paraušić

Od juče, Novak je i zvanično sedmi igrač planete (pao sa trećeg mesta), sa peharom u rukama i neizvesnom budućnosti.


Jer, ukoliko današnja pravila ostanu na snazi, Đoković neće moći da se takmiči ni na Ju-Es openu, a ni na Australijan openu.

Sve to, po rečima Bogdana Obradovića, selektora šampionskog Dejvis kup sastava Srbije iz 2010, potpada pod kategoriju - "zone sumraka".

- Ukrali su mu poene u Australiji, zviždali u Parizu. Odvratno ponašanje publike na Rolan Garosu uticali su na Novaka. I sada osvajaš Vimbldon, ne dobijaš bodove. I četvrti grend slem ne puštaju te da uđeš u Ameriku. O čemu pričamo, osvaja grend slem i pada, a i još će da padne. Čekajte, bre, ljudi, koja je ovo matematika? Ja uđem u banku i kažem položio sam milion. I dođem posle tri godine, ti mi kažeš, dužan si mi milion.
 

E, to je ta matematika. Znate kako se ovo zove? Zona sumraka - srčano poručuje Obradović u razgovoru za "Novosti".


Ipak, i posle svega, delić utehe, naš as je pronašao u Londonu.

- Pokazao je da je i dalje najbolji na svetu, a opet je persona non grata u Australiji, postao je to i u Francuskoj, a evo sad ga čeka i Amerika. Strahovali smo kako će Englezi reagovati, ali sva sreća oni su shvatili da je junak sporta, a ne politike, vaksera i antivaksera i ostalih gluposti koje su mu kačili na leđa poslednje dve godine. Novaku je sve ovo melem na ranu - smatra Obradović.

Finalni ishod i pobeda nad Nikom Kirjosom nisu ga iznenadili.

- To je ono što sam govorio pre meča. Novak je neko ko je odigrao 32 grend slem finala, Kirjos nijedno. Đoković osvojio toliko najvećih titula, ovaj nijednu... Pet godina je nepobediv na Vimbldonu, odigrao je sve mečeve dobro, pun je samopouzdanja, resetovan. Nije imao velike krize, na meču sa Sinerom je gubio 2:0 i to je otprilike bio njegov krajnji domet negativnog - dodaje Bogdan.

Kroz čitav turnir, Novak je prošao praktično neokrznut.

- Sa druge strane, pozitivnog je bilo mnogo više, dobio je bez problema sve mečeve. Na grend slemu moraš da imaš neku krizu, ali Novak, po mom mišljenju, nije imao nijednu. Ne mogu da kažem rutinski, ali je odradio to valjano, što se kaže. Nije bio pred meč loptama, ludilima. Gubio je setove, ali se vraćao ekspresno - podvlači Obradović.
 

OSVAJAĆE I KAO 100. NA SVETU


NE smatra Bogdan da će pad na listi promeniti neminovnost Đokovićevih dalekih dometa na grend slem turnirima.
- On može da bude i 100. na svetu, ali će da ode i osvoji grend slem. Samo će da poremete hijerarhiju na turniru da će on da igra u trećem kolu sa Rafom Nadalom, što je glupost, i opet će da ga pobedi. I onda će da ispadne Nadal koji je trebalo da igra finale. Šta radite, pravite gluposti. Zamislite, Novak ne igra na završnom mastersu. Sad su sprečili i Medvedeva. Znači, dvojica najboljih ne igraju - konstatuje bivši selektor Dejvis kup selekcije Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)