"ĐOKOVIĆ JE FAVORIT, EVO ŠTA JE KLJUČ": Teniski trener Goran Bubanj otkrio šta je potrebno Novaku za pobedu

Novosti online

10. 07. 2022. u 12:37

SRPSKI teniski trener Goran Bubanj izjavio je da je Novak Đoković favorit u finalu Vimbldona protiv Australijanca Nika Kirjosa i smatra da će ključni faktor u ovom meču biti servisi dvojice igrača.

ЂОКОВИЋ ЈЕ ФАВОРИТ, ЕВО ШТА ЈЕ КЉУЧ:  Тениски тренер Горан Бубањ открио шта је потребно Новаку за победу

FOTO: Tanjug/AP

Finale Vimbldona je na programu danas od 15 sati. Ðoković će u Londonu pokušati da osvoji svoju sedmu titulu na Vimbldonu.

- To što je sedmi ne određuje njegovo stvarno mesto u svetskom tenisu u ovom momentu. On je i dalje najbolji igrač na svetu, bez obzira na dve grend slem titule koje je Nadal osvojio ove godine. Nije sporno da je u ovom meču favorit, bez obzira što je prethodna dva meča protiv Kirjosa izgubio - rekao je Bubanj za RTS.

Đoković će u ponedeljka biti sedmi igrač na ATP listi, bez obzira na ishod današnjeg finala Vimbldona.

- Ako se zna da je više od 370 nedelja bio prvi na svetu, taj pad izgleda strmoglav. Sticaj okolnosti je takav da su stvari realno postavljene - Vimbldon se ne boduje, u Australiji mu nisu dali da igra, bio je kovid pa se nešto nije bodovalo, nije se igralo. On je ostao bez mogućnosti da brani 6.000 poena. Ali, ni njegov protivnik u finalu neće dobiti bodove i neće se popeti na listi. Svi su pomalo zakinuti - istakao je srpski trener.

Kirjos će prvi put u karijeri igrati u finalu jednog grend slema.

- Za mene je to iznenađenje, ali je ceo turnir vrlo specifičan. Nalik je onom iz 1973. kada je bio bojkot svih igrača i kada su igrali samo iz Istočnog bloka. Sada je zabranjeno Rusima i Belorusima da igraju. Karma je takva da je Ruskinja osvojila žensko finale, očekujem da Srbin uzme muško - da to bude udarac Vimbldonu i njihovoj strategiji - kazao je Bubanj.

On smatra da je ključni faktor za ishod finala servis dvojice tenisera.

- Ako Kirjos dobro servira, držaće se u meču i onda može slobodnije da igra na svoj ritern. Ako Novak dobro servira, onda je apsolutni favorit i pobeda ne dolazi u pitanje. Servis je ključni momenat, ali i psihološki momenat, ponašanje, neke lopte - nijanse. Kirjos je igrač u kontri sa samim sobom. Logično je očekivati da brani onog koga svi napadaju, voli da izaziva pažnju. Ali, nesumnjivo je da je pružio podršku Novaku u Australiji i da na ovom turniru pokušava da bude dobar momak. Da ne iskaže sve one loše osobine, ali ja očekujem da ih bude u finalu - zaključuje Bubanj.


BONUS VIDEO: Poruka rumunske teniserke čitaocima "Novosti"
 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)