IJAO, PA ŠTO IM TO RADIŠ? Novak Đoković otkrio kome je uputio poljupce posle preokreta za finale Vimbldona

Novosti online

08. 07. 2022. u 20:23

NOVAK Đoković se plasirao u finale Vimbldona 2022, a odmah po poslednjem poenu rešio je da reaguje na neuobičajen način.

ИЈАО, ПА ШТО ИМ ТО РАДИШ? Новак Ђоковић открио коме је упутио пољупце после преокрета за финале Вимблдона

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković je domaćeg takmičara, Britanca Kamerona Norija savladao u polufinalu posle (još jednog) preokreta, a onda je usledio veliki izliv emocija.

I to na poseban način: okrenuo se ka nekome u publici i slao poljupce.

Nije to bilo upućeno njegovoj supruzi, koja je bila u loži, niti su poljupci bili upućeni Noletovim roditeljima ili njegovom stručnom štabu, već nekim od provokatora među engleskim navijačima.

Naime, tokom većeg dela meča, a naročito u završnici, pojedinci (od preko 15.000 pristunih na tribinama Centralnog terena), provocirali su Novaka raznoraznim dobacivanjima. Jednom je Đoković reagovao pred sam kraj meča, poljupcem, a kada je susret završen pobedom Srbina, poljupci su trajali duže.

Bio je to gest u hrišćanskom stilu "Ko tebe kamenom, ti njega hlebom", pa iako je (manji) deo publike na Vimbldonu zviždukom ispratio ovaj potez šestostrukog šampiona, bilo je mnogo onih stranaca koji su, i pre nego što je Nole govorio o ovoj situaciji na konferenciji za štampu, pozdravili njegovo ponašanje:

Evo jednog od tih komentara:

- Novak Đoković je poseban lik. Šalje poljupce nekome ko ga je provocirao, i to radi dok ide da se rukuje s Norijem, čime pokazuje da, onako usput, drži u šaci celu Englesku (vlada njome). On je najbolji teniser na planeti i Kirjos ima sada stvarno veliki problem. Jedan psihološki pad (Australijanca u predstojećem finalu) i taj meč će biti završen.

Inače, kada su novinari upitali Novaka kome je to slao poljupce, samo se osmehnuo i rekao:

- Ma, to je za nekog ko je sve vreme navijao za mene!

Novakov izliv emocija na kraju meča možete, uz neke od najboljih fotografija iz jedinog polufinala, videti u galeriji koju smo pripremili za vas:

Podsetimo, drugo polufinale nije održano jer se juče s Vimbldona povukao Rafael Nadal, pa je u završnu borbu za grend slem trofej prošao pomenuti Nik Kirjos

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MORAO SAM DA IGRAM POD RUČNOM: Nadal brutalan posle poraza u Barseloni, navijači zabrinuti