ŠTA KAŽU KLADIONICE? Đoković ima 60 odsto šansi da osvoji Vimbldon, Nadal tek treći favorit

O. M.

25. 06. 2022. u 18:56

SVE je spremno za početak Vimbldona.

ШТА КАЖУ КЛАДИОНИЦЕ? Ђоковић има 60 одсто шанси да освоји Вимблдон, Надал тек трећи фаворит

Foto: AP

Žreb je obavljen, poznati su svi parovi prvog kola i ko se s kim ukršta sve do finala za koje su projektovani prvi i drugi nosilac - Novak Đoković i Rafael Nadal.

Iako se na ovogodišnjem izdanju nezvaničnog prvenstva sveta ne dodeljuju bodovi, zbog dobro poznatih nesportskih razloga, teniseri imaju motiva da učestvuju, najviše zbog bogatog nagradnog fonda, a poomenuta dva najveća asa belog sporta i zbog svoje večite borbe za zvanje najboljeg svih vremena.

Nole juri 21. gren slem i sedmi pehar u Ol Ingland klabu, a četvrti uzastopni, dok je Rafa u prilici da održi san o kalendsarskm grend slemu jer već je ove godine osvojio Ozi open i Rolan Garos.

Đoković je prvi favorit turnira prema svetskim kladionicama koje mu daju oko 60 odsto šansi za trijumf sa prosečnom kvotom 1,67. Rafa je možda drugi nosilac i dolazi u Vimbldon kao šampion Australije i Francuske, ali je sa kvotom sedam tek treći favorit po kladionicama. Ispred njega je, sasvim logično gledajući formu na travi i rezultat od prošle godine, Mateo Beretini sa kvotom 5.8.

U ženskoj konkurenciji najveće šanse daju se prvoj teniserki sveta Igi Švjontek sa kvotom 2,25; dok su daleko iza Poljakinje šampionka iz 2019. Simona Halep sa kvotom 13 i sedmostruka šampionka Vimbldona Serena Vilijams sa kvotom 16.

Vimbldon počinje 27. juna, a imena šampionke i šampiona saznaćemo 9, odnosno desetog jula.

BONUS VIDEO - Veličanstveni Novak Đoković

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024