"TRAVA NE PRAŠTA GREŠKE" Kakvo je stanje Nadalovog stopala i koliko ga brinu porazi pred početak Vimbldona, otkriva trener španskog tenisera

O. M.

25. 06. 2022. u 16:56

RAFAEL NADAL dolazi na svoj prvi Vimbldon posle trogodišnje pauze i to u situaciji u kojoj nikad dosad nije bio. Španac je prvi put u karijeri u istoj godini osvojio Australijan open i Rolan Garos, što znači da je još u igri da osvoji kalendarski slem. Da li će tako biti zavisi u mnogome od stanja njegovog stopala, mada ne toliko koliko zavisi od najvećeg favorita na trćem grend slemu, Novaka Đokovića.

ТРАВА НЕ ПРАШТА ГРЕШКЕ Какво је стање Надаловог стопала и колико га брину порази пред почетак Вимблдона, открива тренер шпанског тенисера

FOTO: Tanjug/AP

Rafin trener Mark Lopez, koji je s njim osvojio zlatou dublu na OI u Riju 2016. godine, objavio je najnoviji zdravstveni bilten svog pulena.

Nadal je poslednje pripreme pred Vimbldon obavio na turniru u Harlingemu gde je posle pobede nad švajcarskim veteranom Stenom Vavrinkom doživeo poraz od Feliksa Ože-Alijasima, koji mu je zadava oprobleme i u četvrtfinaslnom okršaju na Rolan Garosu.

Lopez tvrdi da, uprkos ovom porazu, Nadal nema nikakvih problema sa stopalom pred početak Vimbldona. El matador će svoj pohod na treći grend slem početi protiv Argentinca Fransiska Serundola u utorak.

- Odlično je odigrao u Majamiju (Serundolo je stigao do polufinala na Floridi). I na travi je odigrao jedan odličan meč, protiv Pedra Martineza na Kvinsu. nismo još u celosti analizirali žreb, ali rivali na travi su uvek teški, jer je to specifičnost ove podloge - smatra Lopez.

Nadal je postavljen za drugog nosioca i ne može pre finala da se sastane sa Noletom koji je glavni favorit za titulu kojom bi smanjio zaostatak u broju osvojenih grend slemova za Špancem na samo jedan.

Nadal je u petak, pre poraza od Ože-Alijasima, vežbao i na Vimbldonu gde je takoće poražen, bolji od njega bio je Frensis Tijafo 6:2, 4:1. Bio je to istorijski meč pošto je prvi put Ol Ingland klab dozvolio igračima da treniraju na Centralnom terenu pre početka Turnira.

- Trava je podloga koja ne prašta greške, sve se dešava veoma brzo. Treniramo sa ljudima koji veoma dobro serviraju. Ima dobrih i loših dana, ali sa stopalom, koje je uvek prva briga, sada je sve u redu - uverava Lopez.

Vimbldon počinje u ponedeljak i traje do desetog jula, a prvog ponedeljka po okončanju ovog turnira ATP lista će osvanuti bez imena jednog od najvećih tenisera sveta svih vremena Rodžera Federera - prvi put posle 25 godina!

BONUS VIDEO - Veličanstveni Novak


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna