NOVAK ĐOKOVIĆ NEĆE DOBITI IZUZEĆE: "NJujork tajms" otkrio kako Ju-Es open želi da "uništi" Srbina

Novosti online

16. 06. 2022. u 08:51

Treći reket sveta Novak Đoković neće učestvovati na Ju-Es openu, zbog njegove čelične odlučnosti da sledi svoje ideale i ne podvrgne se kovid vakcinaciji.

НОВАК ЂОКОВИЋ НЕЋЕ ДОБИТИ ИЗУЗЕЋЕ: Њујорк тајмс открио како Ју-Ес опен жели да уништи Србина

FOTO: AP

U najnovijem tekstu "Njujork tajmsa" potvrđeno je da Srbin u ovom trenutku nema pravo ulaska u Sjedinjene Američke Države.

Đoković je već propustio masterse u Indijan Velsu i Majamiju ove sezone jer nije mogao da pristupi teritoriji SAD, a to bi moglo da se ponovi i krajem sezone.

Kako se navodi, Novak se prema tamošnjem zakonu vodi kao "nevakcinisani stranac" i zbog toga mu nije dozvoljen ulaz, što bi moglo da se zaobiđe posebnim izuzećem.

Međutim, Teniski savez SAD (USTA), pod čijim okriljem je Ju-Es open, neće da traži izuzeće od vlasti za Srbina, objavio je "Njujork tajmsa".

- Pratićemo regulative vlade i CDC-a - rekao je izvršni direktor USTA Lu Šer.

Srpski teniser na Otvorenom prvenstvu SAD brani 1.200 bodova osvojenih prošle godine porazom u finalu od Danila Medvedeva.

Foto: EPA

 

Podsetimo, Đoković je izbačen iz Australije dan pre početka turnira u Melburn parku u januaru ove godine, nakon što je ministar za imigracije Aleks Hok iskoristio svoja diskreciona ovlašćenja da ukine vizu srpskom asu.

Ukoliko u naredna dva meseca ne dođe do opuštanja mera koje su na snazi, izgleda da će Đoković propustiti učešće na još jednom grend slemu na tvrdoj podlozi. Američke vlasti su u petak objavile da međunarodnim putnicima više neće biti potreban negativan test na korona virus za ulazak u zemlju. Međutim, zahtev za status pune vakcinacije i dalje postoji, bez naznaka koliko dugo će to pravilo važiti.

Turnir u Njujorku je na programu od 29. avgusta do 11. septembra, a titulu u muškoj konkurenciji braniće Danil Medvedev, dok je aktuelna šampionka u ženskom singlu Ema Radukanu.

Đoković je tri puta osvajao Ju-Es open, a poslednji put se to desilo 2018, dok bi ove sezone Srbin trebao da brani 1.200 bodova osvojenih plasmanom u finale 2021. godine.

BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)