STIGLA GA JE KARMA: Pokušao da stane na put Đokoviću, a sada doživeo sudbinu kontroverznih političara

Novosti online

16. 06. 2022. u 08:04

KARMA baš ume da uzvrati udarac, a zlodela koja se počine često se vrate kao bumerang munjevitom brzinom. ALEKS Hok, jedan od izvršitelja deportacije Novaka Đokovića sa ovogodišnjeg izdanja Australijan opena, smenjen je sa pozicije ministra, na kojoj je bio punih 15 godina.

СТИГЛА ГА ЈЕ КАРМА: Покушао да стане на пут Ђоковићу, а сада доживео судбину контроверзних политичара

Tanjug/AP

Podsetimo, Novak Đoković nije nastupio na prvom grend slemu u godini, pošto je deportovan iz ove zemlje jer nije vakcinisan protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa i proglašen je opasnošću za "zdravlje i poredak".

Bio je to prvi put da je propustio pomenuti turnir u karijeri. U Australiju je stigao 2022. godine kao trostruki branilac titule, ali su njegove nade bile ekspresno raspršene i Srbin je vraćen u domovinu.

Ministar imigracije Aleks Hok, zajedno sa premijerom Skotom Morisonom, nazvao je to "jednakošću u tretmanu svih nevakcinisanih ljudi".

Podsetimo, pre toga Đoković je dobio izuzeće od pravila vakcinacije od australijskih teniskih zvaničnika, što je trebalo da mu omogući da se takmiči.

Ali po njegovom dolasku, premijer i njegovi izvršitelji su preuzeli na sebe odgovornost da izbace svakog pojedinca koji je stigao nevakcinisan.

Navedeni su razlozi, među kojima je da svoje kolege takmičare dovode u opasnost učešćem na turniru, a nakon mnogo drame Srbin je deportovan iz Australije. 

Foto: Profimedia/AP

Tanjug/AP

Čovek koji je bio vinovnik ove farse Aleks Hok je ranije bio upleten u kontroverze zbog svoje podrške omogućavanju školama da izbacuju "LGBT" učenike. Takođe je bio umešan u nekoliko optužbi za rasizam i korupciju. Za Đokovićevu deportaciju je kao razlog naveo "osnove zdravlja i reda".

On je sada smenjen sa pomenute pozicije, izgubio je poverenje građana, a kontroverze su mu došle glave. Tviteraši su to nazvali karmom za sva zlodela koja je počinio.

 

Hok inače vodi poreklo iz Grčke. Aleksandar Džordž Hok, kako glasi puno ime australijskog ministra, postao je član tamošnjeg parlamenta 24. novembra 2007, kao član Liberalne partije, u kojoj je od 1995. godine. Te 2007, kad je postao parlamentarac, počeo je i njegov politički uspon.

Australijanci ga pamte po kontroverznim stavovima. On je 2018. godine izjavio da podržava pravila na osnovu kojih se omogućava verskim školama da izbacuju učenike koji su homoseksualci, biseksualni ili transrodni.


BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu?
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)