RASPRAVA KOJA JE ZAPALILA AMERIKU: "Jokić nije ni u sedam najboljih igrača današnjice"

Novosti online

14. 06. 2022. u 19:55

JEDAN od najpoznatijih američkih novinara Stiven Ej Smit, na najgledanijoj sportskoj televiziji u SAD ESPN-u, govorio je o najboljim košarkašima u NBA ligi, a ono što je rekao za našeg Nikolu Jokića se mnogima neće dopasti.

РАСПРАВА КОЈА ЈЕ ЗАПАЛИЛА АМЕРИКУ: Јокић није ни у седам најбољих играча данашњице

FOTO: AP/Tanjug

Smit je ušao u raspravu sa bivšom NBA zvezdom, Džej Džej Redikom, u vezi sa listom od sedam najboljih košarkaša današnjice koju je sastavio Redik.

 


Prema spisku bivšeg beka Klipersa, najbolji igrač je Janis Adetokumbo, dok se "Džoker" nalazi na sedmom mestu. Takođe, Luku Dončića je kotirao na trećoj poziciji.

Poznatom američkom novinaru se ovaj redosled nije svideo, jer smatra da centar Los Anđeles Lejkersa, Entoni Dejvis, mora da se nađe u "Top 7".

Smit je govorio o centru Lejkersa, hvaleći njegove veštine i naglašavajući njegovu važnost za tim. On je čak rekao da bi Dejvisa rangirao ispred nekih košarkaša sa liste, navodeći Jokića i Dončića kao primer.

- Izabrao bih Entonija Dejvisa umesto Luke. Izabrao bih  Dejvisa umesto Jokića. Da, bih... Iako znam koliko je sjajan Jokić, zbog svojih dodavanja i plejmejkerskih sposobnosti. On je neverovatan, ali stavljam Dejvisa ispred. Koliko god ljubavi i poštovanja gajim prema Džimiju Batleru i Džejsonu Tejtumu, i koliko verujem da su obojica dobri, biram zdravog Entonija Dejvisa ispred svih njih - rekao je NBA analitičar.


U nastavku razgovora, Redik je pokazao žestoko neslaganje sa Smitovom izjavom.

- Kažeš da je Dejvis bolji od Jokića, dvostrukog uzastopnog MVP-a lige, ma daj čoveče - rekao je bivši NBA košarkaš.

Novinar je svoj stav branio time da centar Lejkersa igra bolju odbranu od našeg "Džokera", na šta se Redik samo nasmejao, ne želevši više da se raspravlja.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna