RAFAEL NADAL ŠOKIRAO IZJAVOM: "Oženio sam se samo da bih napravio veliku žurku"

Novosti online

14. 06. 2022. u 12:54 >> 13:16

RAFAEL Nadal je u nedelju osvojio svoju 14. titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske, pobedivši Norvežanina Kaspera Ruda u finalu. "Bik sa Majorke" izjavio je da je jedan od ključeva uspeha bila činjenica da je provodio više vremena kod kuće, u odnosu na prethodne godine u karijeri.

РАФАЕЛ НАДАЛ ШОКИРАО ИЗЈАВОМ: Оженио сам се само да бих направио велику журку

Foto: Profimedia

Rafael Nadal jedan je od retkih tenisera koji se odlučio na život u mestu gde je i rođen, na Majorki. On je od svog imanja napravio pravi teniski kompleks, kako bi imao vrhunske uslove za trening ali i provodio vreme uz one koji su ga celog života podržavali u karijeri.

- Moja karijera bi bila sasvim drugačija da nisam imao svoju porodicu. Nisam više dete, tek sada osećam to, kada živim u mestu gde su svi moji koreni, praktično živim u selu. Svi pričaju jedni sa drugima i svi se poznaju. Veoma sam blizak sa ocem, majkom. Očigledno je kada nas vidite zajedno koliko ljubavi međusobno gajimo - započeo je Nadal.

On se 2019. oženio dugogodišnjom devojkom Marijom Fransiskom Pereljo, koja takođe potiče sa Majorke. Ovaj 36-godišnjak joj je pripisao zasluge što mu je pomogla da teniski i mentalno sazri, ali i iznenadio izjavom o razlogu sklapanja braka.

- Venčali smo se bukvalno samo da bismo napravili veliku zabavu. U suštini, nije se mnogo promenilo u našim životima, zajedno smo 17 godina, ne bi mi bilo bitno ni da nismo ozvaničili našu vezu. Ali došlo je vreme u našim životima kada se činilo da je pravi trenutak za to. Ona mi je pomogla da rastem u ovoj sredini i ne budem više dečak - istakao je Nadal.


On je za britanski "San" ranije rekao da bi voleo da ima decu, ali da želi da se fokusira na stvaranje porodice tek nakon tenisa.

- Voleo bih da imam decu, ja sam osoba koja voli mališane i porodičan sam, ali takođe vam kažem da je realnost takva da godine prolaze, voleo bih da postanem otac, ali tek kada moj sportski život to odredi.

Bila je ovo još jedna potvrda toga da je Nadal život podredio karijeri i da je spreman na sva odricanja kako bi poneo titulu najvećeg u istoriji "belog sporta". 

Španac je trijumfalno napustio obode Bulonjske šume.Tako je sa rekordnom četrnaestom osvojenom titulom 36-godišnjak postao i najstariji šampion Rolan Garosa ikada.

 

BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri sveta?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni