NOVAK JE NAJVEĆI SVIH VREMENA: "GOAT" trka je završena, tenis se ne igra samo na šljaci

V.M.P.

14. 06. 2022. u 08:58

BORBA za zvanje najboljeg tenisera svih vremena nakon nedavno završenog Otvorenog prvenstva Francuske dostiže usijanje.

НОВАК ЈЕ НАЈВЕЋИ СВИХ ВРЕМЕНА: ГОАТ трка је завршена, тенис се не игра само на шљаци

Tanjug/AP

Puna su usta ljubitelja i legendi "belog sporta" koji iznose izdvojeni podatak,  favorizujući Rafaela Nadala.

Kao krunski dokaz toga da je "bik sa Majorke" "GOAT" navodi se broj osvojenih grend slem turnira, koji govori u korist Španca.

Njegove 22 titule naspram 20 srpskog asa trebale bi, prema njihovim rečima, da na pijedestal stave Nadala i u senku bace sve ono što tenis čini, a to definitivno nije igra na samo jednoj podlozi.  

Ipak, jedan važan statistički parametar govori da čak ni kada se priča o najprestižnijim turnirima, "El Matador" nije ispred Novaka Đokovića. 

"Kralj šljake" je sa Majorke, ali kralj belog sporta dolazi iz Srbije.

Do juče aktuelni broj jedan je jedini teniser sveta u istoriji ovog sporta koji se nalazi u najbolja tri ikada kada je u pitanju procenat pobeda na četiri grend slema.

Tako se Đoković našao na svim listama. On ima najbolju statistiku na Australijan openu, dok na Vimbldonu, Ju-Es openu i Rolan Garosu zauzima treću poziciju.

Primera radi Nadal se našao na samo dva rangiranja. Očekivano suvereno drži prvu poziciju u Parizu i nema dileme da je obeležio dugu i bogatu istoriju Rolan Garosa. Pored toga, njegovo ime našlo se na drugom mestu kada je u pitanju ukupan zbir na sva četiri velika turnira, ali takođe samo zahvaljujući nestvarnim brojevima u prestonici Francuske. 

Još jednom Đoković je pokazao da je "grend slem božanstvo", a da se tenis igra cele godine, na tri podloge, od kojih svaka zauzima jednako važan delić u dugoj i bogatoj istoriji "belog sporta". 

FOTO: Tanjug/AP

 

FOTO: AP

Posle četiri grend slem finala 2021. godine, Srbin je imao velike muke ove sezone. Izjednačio je Federerov broj od 20 slem trofeja, pobedom na Vimbldonu prošle godine. Međutim, ove takmičarske godine mu je jedina titula stigla u prestonici Italije, nakon dominantnog nastupa tokom cele nedelje, kada je Srbin pokorio Rim i postao njegov novi "teniski imperator" 

Šansu za veliki povratak i da "zapuši usta" kritičara Novak će imati na Vimbldonu, koji je na programu od 27. juna.

 

BONUS VIDEO: Ko su najplaćeniji teniseri sveta?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda