ITALIJAN POZIVA NA BOJKOT! Prošle godine igrao finale Vimbldona sa Đokovićem, a sada udario na ATP

Novosti online

14. 06. 2022. u 08:35

IGRAĆE Rusi, vratiće se bodovi, neće igrati, ništa od poena... I u krug, svaki dan nove vesti oko Vimbldona, ali jedno je sigurno, teniserima nije nimalo lako, oni su na udaru.

ИТАЛИЈАН ПОЗИВА НА БОЈКОТ! Прошле године играо финале Вимблдона са Ђоковићем, а сада ударио на АТП

FOTO: Tanjug

Jedan od onih koji ne želi da ćuti, pa je već jednom digao glas protiv svega što se dešava oko grend slema na Ostrvu je Mateo Beretini.

Prošlogodišnji finalista Vimbldona (poražen od Novaka Đokovića), praktično poziva na bojkot Vimbldona, odnosno da se mora čuti glas igrača. Italijan žali za ljudima u Ukrajini, ali i ruski teniseri su u problemu...

- Teška je ova situacija za sve. Pre svega, ljudi u Ukrajini pate. Kada je reč o mom slučaju, zaista je komplikovano – igrao sam odlično prošle sezone na travi i pašću na listi kako god sada budem igrao. Kada ATP lista funkcioniše uobičajeno, bolje si rangiran što bolje igraš. Sada je to oduzeto i nisam saglasan sa time - rekao je Beretini i dodao:

- Niko sa nama nije kontaktirao. Niko nije pitao za mišljenje igrača, mislim da ne bi trebalo da funkcioniše tako. Možda bi trebalo da uradimo nešto kako bismo izbegli ovakve situacije, jer mislim da je ovo najveća odluka koju je ATP doneo u poslednjih dvadeset godina.

Vimbldon je na programu od 27. juna, uz direktne prenose na kanalima Sport kluba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)