RAFAEL Nadal u nedelju je osvojio svoju 14. titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske, brutalno pobedivši Kaspera Ruuda u finalu 6:3 6:3 6:0. Njegov najveći rival, Novak Đoković uskoro će postati treći teniser planete, a neverovatno koliko je malo dovoljno svetu "belog sporta" da promeni ploču i olako oduzme srpskom asu epitet najboljeg u istoriji.

Ljiljana

08.06.2022. 23:16

Novak je NAJBOLJI, Sve je namerno uradjeno pocevsi sa Australijom. Pa te torture sto je on istrpeo junacki, Jos dobro da je nastupio.Psihicki ga unistavali pa su ga se resili nijesve tako kako neko planira da ga unisti. Postoji neka treca sila koja ce mu dati snage da pobedi i da bude ono sto zasluzuje!

vladimir

08.06.2022. 23:37

A šta znači vreme /nedelje/ provedene na PRVOM mestu, šta znači osvojeni MASTERSI, šta znači medjusobni /pozitivan/ DUEL gde je Nole u prednosti ......? Samo zbog dva "slema" i od toga jedan "ukraden" - neće moći! Ne volite vi ni Nadala ali samo da ne bude Srbin!

Zlajq

08.06.2022. 23:38

Pa u ovom momentu Rafa jeste najbolji,ko ima vise grend slemova taj je veci, prosto ko pasulj. Ako hoces da si bolji od Rafe moras ga pobjedjivati i na rolan garosu, ako ga ne mozes pobjediti onda nisi bolji, ajmo biti realni i posteni.

jagodinskivox

09.06.2022. 00:02

Dok se igra i igrači koji pretenduju za titulu GOAT igraju,ne može se zaključivati definitivno,ko je od njih taj.Pustimo vreme da pokaže.

Brana

09.06.2022. 00:45

Ovoliko koliko on ima GS danas je važno do pre 6 meseci nije bilo ali eto,danas jeste međutim Novak i dalje ima ukupno vise titula od dopingovanog Nadala,vise pobeda u medusobnim duelima a jedino,JEDINO gde trenutno vodi Nadal su GS a trka nije gotova,ni blizu.Čemu li se nadate????Dogodine....

baunti

09.06.2022. 02:22

Da se vakcinisao i osvojio AO kako je i trebalo, sada bi obojica bili na 21-oj tituli... Ovako - ostaje još dosta truda... Ali može to Nole. Wimbledon je njegov teren, a ako se potrudi i osvoji US Open stići će Nadala. Svakako su obojica vrhunski igrači, pa čak i Federer kog ne gotivim lično.

Crnogorac

09.06.2022. 06:52

Niko još nije ni rekao da je Novak najbolji u istoriji pa neće ni sad kad zaostaje za Nadalom. Ovo trenutno je Nadalov momenat, sviđalo se nekom ili ne, a nadam se da ce ga Novak stići i prestići, ali obzirom na Novakovu malodušnost u pojedinim mečevima (dok Nadal gine na terenu) to više nije tako sigurno.

LOLA CG

09.06.2022. 07:00

Pa, šta treba? Da i mi slušamo te " legende". Pametnije bi bilo da nisu svo vrijeme ostrašćeni kritičari, sa riječima mimo pristojnosti i bez grama dostojanstva, neskriveni mrzitelji Nivaka Đokovića. Da je prihvatio, davno nuđeno da igra kao Britanac, a ne kao onako kako je i rođen- Srbin, već bi i svjetski Planetarijum dao ipo njemu nazvao neko novo sazvežđe. Neka puknu. Neka se bave statistikom i politikom. Imamo oči i sve vidimo. GOAT za nas je naš Novak- od normalne krvi i mesa. Njemu ne treba konjka krv, nedozvoljeni ljekovi. Bori se sam pa, koliko može. A, puno toga je uradio. Novak je legenda. Idemooo Nole❤

caca

09.06.2022. 07:23

Ne se.. Mats,zna se ko je najbolji. Ali vi sa Zapada mu nedate da igra.Prvo Australijanci su ga psihicki unistili zatvorivsi ga kao kriminalca,navukli ga da ce igrati pa onda u zatvor. Pa neizvesnost hoce li moći igrati na ostalim turnirima,a sve to da bih Nadal koji godinama koristi doping ,i nikom ništa. Zato što ne želite da Srbin bude NAJBOLJI. Nismo mi budale pa da ne vidimo ,šta radite NAJBOLJEM NA PLANETI.A ljigavi Nadal je običan prevarant,koji pre nastupa koristi staku,a onda trci maraton.Ko je ovde LUD pa vi koji ga pljujete. Vratiće se on jači nego sto je bio. Napred NOVACE POKAZI IM KO JE NAJBOLJ Sa 373 nedelja na prvom mestu. Volimo te KRALJU NAŠ.

gg

09.06.2022. 07:27

Nikad Nadal nece stici Novaka. Treba pre svega biti COVEK pa tek onda teniser. Novak to jeste. Izaci ce istina o dopingovanom Nadalu na videlo jednog dana. Da li cemo mi to docekati ne znam ali znam da sam ponosna na to sto je Novak nas. Idemoooooooo!!!!!!

Emil Crvenković

09.06.2022. 07:31

Možda Novak i nije najveći u istoriji , ALI SAMO ZAHVALJUJUĆI NAPORIMA MNOGIH DA GA ONEMOGUĆE U POSTIZANJU TOG CILJA. Nekoliko poslednjih godina mnogi su u domenu svojih mogućnosti sputavali Novaka da pobedama osvaja turnire i tako grabi ka tituli najboljeg u istoriji tenisa. Svako je u svom domenu i mogućnostima učestvovao u tome. Publika ga je na skoro svim turnirima manje poštovala nego protivnika sa druge strane - ometali su ga na razne načine dok servira pa i u toku igre, radovali se njegovim greškama, zviždali mu i pričali da je njegova igra dosadna iako je Novak svojom odličnom defanzivom prelazio u napad i tako lomio i pobeđivao i Rodžera i Rafu i Mareja i Vavrinku i mnoge druge! ATP i organizatori velikh turnira su izborom termina i terena stavljali Novaka u lošiju poziciju za pobedu i osvajanje turnira u odnosu na Nadala, Federera, Mareja. Pa i njegove kolege, aktivni i bivši igrači, su svaki njegov loš dan odmah komentarisali kao da je gotov i da nema kontinuitet i da nije toliko dobar kako su mislili. A Novak Đoković je pobedama i protiv najvećih rivala za 10-15 godina prešišao Rafu i Rođzera u pobedama u međusobnim susretima, u osvojenim velikim turnirima i u broju nedelja na vrhu ATP liste. Pa su ATP i veliki turniri morali da pomognu Nadalu svojim zakulisnim radnjama i ZABRANILI Novaku da ga pobedi a Rafi omogućili da osvoji te turnire pa je Rafa zahvaljujući dve više GS titule "G.O. A. T.". Iako Nadal ima 150 nedelja manje provedenih na čelu ATP liste. Neka Novaku vrate otete titule - 3 protiv Rafe na RG, 1 protiv Vavrinke na RG, 1 protiv Mareja na Vimbldonu, 1 proti Medvedeva na US, deportacija iz Australije. I DOZVOLITE NOVAKU ĐOKOVIĆU DA IGRA SVOJU IGRU, NEMOJTE GA NESPORTSKI SPUTAVATI PA ĆEMO VIDETI KO JE NAJBOLJI. Možda i neće biti on!!!???

Markoni

09.06.2022. 07:47

Ноле они прво никада неће бити као ти..никада ниси никог подценио,био за копље изнад њих у достојанству,никада лицемер и ситна душа као неки и фолиранти...бићеш ти још на врху..па да ниси најбољи не би толико био на врху број 1 а и преваром и лицемерје ти одузели 4000 бодова...умреће од зависти...напред Ноле..

Zoka

09.06.2022. 08:47

Sa US opena diskvalifikovan, sa AO izbačen i proteran i dobio zabranu 3 godine ulaska, nisu mu priznate tolike sedmice na prvom mjestu dok je bila korona. Navijači i novinari ga skoro svugdje mrze a on pun ljubavi šalje svima srce, svima pomaže i sve voli. NAJVEĆI JE SVIH VREMENA I CRKNITE DUŠMANI.

Radovan 5

09.06.2022. 09:08

Nešto razmišljam košarkaši,fudbaleri i ostali sportisti kada imaju lakše povrede ne igraju nego su na rehabilitaciji po nekoliko meseci ili završavaju karijeru.Ovaj Nadal invalidska kolica,suze,srceparajuće izjave,štake i onda HOP HOP i osvajanje dve titule?!?!? i onda ponovo invalidska kolica,sutra štake,pa onda London ?!?!?! Mislim o čemu se ovde radi????

Srbozderi

09.06.2022. 09:21

Да су сви досадашњи тениски шампиони имали цео западни свет против себе никада не би дошли ни до стотог места, а камоли до првог. То што је Ђоковић сам против свих у арени србождера постигао све што је постигао чини га бар 10 пута бољим од свих осталих у историји тениса. Можемо да претпоставимо шта би урадио да је играо у идеалним условима какве су имали и какве имају шпански "штакаџија у инвалидским колицима" или Федерер. Фолирање са шатро болном ножицом треба да покаже како је западни играч чак и кад је "болестан" бољи од источног. Такође, тиме покрива инјекције допинга јер их је крстио средством за умртвљавање нерва (?). Никаква средства против болова не могу да ти помогну ако је зглоб повређен. Умртвљавање нерва (?) то чак и не звучи као да му је дат аналгетик, него нешто што би га додатно онеспособило. Очигледно је спремљено за Надала да освоји сва 4 главна турнира у овој години и тако ће бити.

Dragan R

09.06.2022. 09:36

Apsolutno ne postoji osnov da Nadal bude ispred Đokovića, jer tenis nisu samo Gren slemovi. Prvo mesto na ATP listi nije samo formalna brojka već podatak koji egzaktno govori o tome ko je u tom momentu najbolji u tom sportu. A Novak je tu neprikosnoven sa 373 nedelje na prvom mestu. Čak 164 nedelje više od Nadala (209) i 63 više od Federera (310). Ne pije vodu priča da se u vreme pandemije tenis nije ni igrao i da je Đoković veštački (bez igre) dobijao nedelje na prvom mestu. Podsećam da je u 2020. godini (posle 23. marta) kada se tenis zaista nije ni igrao, ATP lista bila zamrznuta 22 nedelje (blizu pola godine). A sve i da Novaku oduzmemo čitavu godinu (pola godine u 2020 koja se računala i pola u 2021.), odnosno 52 nedelje, on je i dalje bolji od Federera (321:310) i neuporedivo bolji od Nadala (321:209). Takođe, Novak je bolji u međusobnim duelima i od Federera (27:23) i od Nadala (30:29) , ima najviše osvojenih turnira masters 1000 serije i jedini je koji je osvojio sve turnire te kategorije. Dakle jasno je da Đoković jeste GOAT sve i da na kraju Nadal ostane u prednosti u odnosu na njega po broju Gren slem titula, kao što je jasno i to da se na sve načine pokušava da se to ospori. Da podsetim na izbacivanje sa US Opena i zabranu nastupa na Australijan openu.

Ja

09.06.2022. 14:07

Vilander licemer je govorio kada su svi imali po 20 gs i kada su svi mislili da ce Novak osvojiti US Open da broj gs titula nije odlucujuci faktor a sada menja pricu. 80% brojki su na Novakovoj strani. Nole GOAT.

Slavko

09.06.2022. 16:22

Samo nas nerviraju i teraju u inat. Vratiće se NO1E tamo gde je zaslužio da bude. Za mene a verujem i naš narod on je broj 1 uvek i za sva vremena.

Branko

09.06.2022. 18:34

Ноле изгледа не схвата довољно домет улога борбе за ГОАТ који тешко да ће у догледно време бити достигнут - меша жабе и бабе, слуша шпанце и босанце уместо да ради оно што зна боље но ико - ако извиси као што се све чешће најављује може да криви само себе самог..

Jovan

09.06.2022. 18:40

Da mu se dalo igrati a ne komplicirati bio bi već odavno najbolji. Strmoglavi pad iz nadljudske forme 2016, kada je gazio sve ga je koštao puno. Bio je daleko i nedodirljiv, onda oće biti vegetarijanac, pa ga pobjeđivati nikakvi igrači. Pa izbačen sa Us opena, pa sa Australija opena, eto sada ne igra nijedan turnir pre vimbldona, šta očekivati. Sam je kriv što je krunu predao drugima, a mogao je biti najveći, sada sumnjam.

Bonaparta

09.06.2022. 20:42

Postoji jedna mnogo dobra poslovica u SRBSKOM narodu, a glasi ZAKLELA SE ZEMLJA RAJU DA SE SVE TAJNE JEDNOM SAZNAJU!!! Mnogo brže nego što mislite saznaće se da je Nadal na mnogo mečeva igrao dopingovan i da su mu mečevi nameštani. Biće to bruka nad brukama. Samo opušteno. Ceo zapadni svet je jedna šarena laža i balon od sapunice koji se toliko preduvao da je pitanje dana, a možda i sati kada će pući.

XL

09.06.2022. 21:23

Kakav Nole ima MENTALNI SKLOP, ne bi me čudilo da osvoji još 3 GS. Meni to nije bitno ako se pogleda konstelacija snaga/ udruženi ,bezsramni i pokvareni zapad/. Mogu zamisliti ,da je ne daj Bože Nole Englez npr.Pa to bi bilo ....kovanje u najboljeg sportistu svih vremena,bez dileme.E,sad,Nole uz inat smireno i skoncentrisano...j..bi im mater po redu i kolonizatorima i dopingovanim,svima.

timotije

10.06.2022. 06:08

Što kaže neki ovde da budemo realni- Nole je najbolji od tenisera koji ne koriste doping, droge i slično. Nemam drugo objašnjenje za Nadala koji jedva hoda a po terenu leti kao Jusein Bolt

Rmi

10.06.2022. 09:28

Nemojte se nervirati ljudi, pa nikad nije ni bio najbolji svih vremena, niti će ikada biti. Pored jednog Federera je greh tako nešto reći za bilo kog teisera.

Vesna

10.06.2022. 09:43

Timotije je u pravu ,cas stake,cas leti po terenu i tako u krug.To meni bas i nije jasno,izgleda mi malo verovatno,ali to se desava!Iako je Novakov tretman na AO bio skandalozan i tako nesto ostavlja posledice,nekako se nadam da ce Novak naci nacina da igra dobro u Londonu.

Ivan

12.06.2022. 21:02

Pa i nije moguće da bude naj bolji svih vremena. Da bi to bio, da bi pretakao Nadala, realno ! Mora i ON ozbiljno da krene sa DOPINGOM..!!!