VIMBLDON DONEO KONAČNU ODLUKU: Bez Rusa i Belorusa u Londonu

Novosti online

08. 06. 2022. u 19:15

VIMBLDON je doneo zvaničnu odluku o tome da li će ruski i beloruski teniser i teniserke moći da nastupe na trećem grend slemu.

ВИМБЛДОН ДОНЕО КОНАЧНУ ОДЛУКУ: Без Руса и Белоруса у Лондону

Foto arhiva VN

Čelnici turnira koji se igra u Londonu odčučili su da zabrana nastupa ostane na snazi, tako da neke od najboljih igrača i igračica "belog sporta" nećemo gledati na terenima "Ol Ingland kluba".

- U ime "Ol Ingland kluba" i organizacije takmičenja, želimo da izrazimo snažnu podršku onima koji su pogođeni sukobima u Ukrajini u ovim teškim vremenima. Delimo univerzalnu osudu nelegalnih akcija Rusije i veoma pažljivo smo razmotrili uticaj ove situacije u kontekstu obaveza prema igračima, javnosti i sportu. Takođe, uzeli smo u obzir i preporuke Vlade Ujedinjenog kraljevtsva. Naša je dužnost da u skladu sa svojim mogućnostima doprinesemo naporima Vlade, industrije, sporta u ograničavanju ruskog globalnog uticaja na najsnažniji mogući način - stoji u saopštenju Vimbldona.

Ova odluka znači da će treći grend slem propustiti Danil Medvedev (od ponedeljka prvi igrač sveta), Andrej Rubljov (8), teniserka Arina Sabalenka (6), Viktorija Azarenka (19) koja je na ovom mestu igrala dva puta polufinale.

Takođe, ATP je zbog ovoga odlučio da ove sezone ne bude bodova na ovom turniru, ali gubiće se oni osvojeni prošle godine.

Podsetimo, Vimbldon se održava od 27. juna do 10. jula.

BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona