OVO GA PROGANJA VIŠE NEGO POVREDA: Nadal se plaši da će ga Đoković prestići

Novosti online

08. 06. 2022. u 11:25

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal izjavio je danas za oficijelni sajt ATP da je Novak Đoković glavni favorit da postane rekorder po broju grend slem trofeja.

ОВО ГА ПРОГАЊА ВИШЕ НЕГО ПОВРЕДА: Надал се плаши да ће га Ђоковић престићи

Tanjug/AP

Nadal je nedavno osvojio 14. Rolan Garos, čime je došao do 22. grend slem titule u karijeri, pa sada ima dve više od Đokovića i Federera koji imaju po 20.

Španac je u utorak uveče u Barseloni počeo da prima radiofrekventne injekcije na povređenom stopalu, a smatra da je Novak u najboljoj poziciji u budućnosti jer nema problema sa povredama.

- Svašta može da se dogodi. Jasno je da je Đoković u najboljoj poziciji da osvoji najviše grend slemova jer nema fizičkih problema, a igra na spektakularnom nivou - rekao je Nadal za sajt ATP.

"Kralj šljake" osvrnuo se i na status Rodžera Federera, koji je van terena 11 meseci zbog povrede kolena.

- On je dugo bio van svega i uvek možete da očekujete nešto posebno od njega. Mada svi znamo koliko je teško vratiti se, pogotovo sa 40 godina. Videćemo šta će biti. Samo želim da nastavim da se takmičim - izjavio je Nadal o Federeru.

Španac je dao sebi male šanse da osvoji kalendarski slem i objedini sva četiri grend slem trofeja u jednoj sezoni.

- Ludo je misliti o tome čak i da sam u savršenoj formi. Niko to nije uradio od Roda Lejvera i 1969. godine. Đoković je bio najbliži prošle godine. Međutim, više od osvajanja kalendarskog slema činilo bi me srećnim i zadovoljnim da igram u sva četiri - istakao je španski teniser.


BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu?
 
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju