OSVOJIO IH JE 13, ALI OVO JE IPAK POSEBNO: Rafael Nadal u borbi da još jednom ispiše istoriju tenisa

Novosti online

04. 06. 2022. u 13:12

RAFAEL Nadal će postati najstariji teniser koji je osvojio titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske ako pobedi Kaspera Ruda u nedeljnom finalu.

ОСВОЈИО ИХ ЈЕ 13, АЛИ ОВО ЈЕ ИПАК ПОСЕБНО: Рафаел Надал у борби да још једном испише историју тениса

FOTO: AP

Nadal će igrati u svom 14. finalu Rolan Garosa u nedelju i ukupno 30. na grend slem turnirima, dok njegovi najveći rivali Novak Đoković i Rodžer Federer imaju po jedno više.


Španac se bori za svoj 14. Rolan Garos, 17 godina nakon njegove prve titule u Parizu. 36-godišnji teniser je, međutim, iznenađen što je stigao ovako daleko. Hronična povreda levog stopala koja ga je mučila tokom karijere ponovo se razbuktala u Rimu prošlog meseca, stavljajući ozbiljan znak pitanja na učešće na grend slemu u Francuskoj.

Nakon plasmana u finale je još jednom napomenuo koliku muku muči sa povredom.

- Više bih voleo da izgubim finale,a dobijem novo stopalo - priznao je Nadal koji nije krio brutalnu realnost da svaki meč koji igra na Rolan Garosu može biti njegov poslednji.

Njegov rekord na Otvorenom prvenstvu Francuske sada iznosi 111 pobeda i samo tri poraza. A za dva od ta tri poraza zaslužan je Novak Đoković. Nadal je imao samo 19 godina kada je osvojio svoje prvo Otvoreno prvenstvo Francuske 2005. A sada ima priliku da ostane i najstariji čovek koji je to uradio.

Trenutno rekord najstarijeg šampiona Rolan Garosa drži Andres Himeno koje je to uradio još davne 1972 kada je imao 34 godine. a "kralj šljake" će u nedelju protiv Norvežanina Ruda imati priliku da ga nadmaši.

BONUS VIDEO: Novak Đoković sa paraolimpijcima

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju