ISTORIJSKO VEČE U ABA LIGI: Rekordi se nizali kao na traci

Novosti online

04. 06. 2022. u 12:22

KOŠARKAŠI Partizana u četvrtom duelu finalne serije AdmiralBet ABA lige dobili su Crvenu zvezdu rezultatom 112:84 i na taj način izborili su majstoricu.

ИСТОРИЈСКО ВЕЧЕ У АБА ЛИГИ: Рекорди се низали као на траци

FOTO: M. Vukadinović

Oba trenera su se složila da razlika sa kojom se pobede plej-of mečevi nije bitna, već je bitno da se dobije serija. Međutim, ovo je svakako bilo istorijsko veče.


Crno-beli su postigli 112 poena, što je rekord Jadranske lige u doigravanju. Takođe, 68 koševa u prve dve četvrtine predstavlja najefikasnije poluvreme u plej-ofu.

Da je Partizan odigao savršeno prvi deo meča govori i podatak da je 35 poena u prvoj deonici najviše ikad u prvoj četvrtini, kao i da je 33 koša u drugoj deonici takođe rekord takmičenja u doigravanju.

Sve ovo crno-beli su postigli zbog fantastičnog šuta i za dva i za tri poena. Procenat trojki im bio je 56,52 odsto što je rekord u finalima Jadrana.

Peti, ujedno i odlučujući meč, igraće se u ponedeljak od 20 časova, a domaćin će biti ekipa Crvene zvezde. Pobednik ovog duela imaće sigurno mesto u Evroligi sledeće sezone.

BONUS VIDEO: Avramović izbacuje čuvara i pogađa "step-bek" za +20
 

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)