"KUDA IDE OVAJ SVET, OVO JE SRAMOTA"! Nikola Pilić stao u odbranu Novaka Đokovića i žestoko prokomentarisao publiku na Rolan Garosu

Novosti online

01. 06. 2022. u 15:33 >> 15:33

NOVAK Đoković će zbog poraza od Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa izgubiti prvo mesto na ATP listi i postaće tako treći reket sveta. Bura koju je podigao trenutak kada je Srbin zakoračio na parisku šljaku, dočekan zvižducima, ne stišava se.

КУДА ИДЕ ОВАЈ СВЕТ, ОВО ЈЕ СРАМОТА! Никола Пилић стао у одбрану Новака Ђоковића и жестоко прокоментарисао публику на Ролан Гаросу

Foto: N. Paraušić

Sinoćni meč u razgovoru za televiziju "Kurir" prokomentarisao je Nikola Pilić, teniski stručnjak i jedan od ljudi koji je otkrio talenat kralja "belog sporta". 

- Meni je jako žao što je Novak izgubio. To je jedan jako prestižan meč. Novak je počeo tako da je Nadal dominirao. Prvi set je bio 6:2, gde je Nadal radio šta je hteo. A potom se Novak probudio. Onda je Novak radio sa Nadalom šta je hteo. Igrao je zaista šampionski tenis. Mislio sam ako dobije četvrti set da će se izvući i pobediti. Novak je igubio loš taj-brejk, a Nadal je baš tad bio najbolji - započeo je Pilić.

 

Iako se smatra teniskim ocem Novaka Đokovića, hrvatski trener je priznao da je "bik sa Majorke" zaslužio pobedu.


- Igrao je možda i najbolji meč na zemlji. Igrao je izvanredan meč, sa inspiracijom, i željom da pobedi. Novaku uopšte nije pomogao njegov prvi servis. Svaki poen je morao da radi levo-desno. Nadal je to iskorištavao. Stvari su se na terenu promenile, to je rezultat, Novaku nije pomogao servis, a to je protiv Nadala morao da iskoristi. Moram da kažem, jako mi je teško, ali Nadal je zaslužio pobedu.
 

A onda je Nikola Pilić uputio žestoke kritike na račun publike u Bulonjskoj šumi.


- Ma to je sramota. Ne znam šta se događa u ovom svetu. Ali trebalo bi da postoji neki fer-plej. Publika je bila nemoguća. Novak nije igrao samo protiv protivnika, koji je dobar, već i protiv publike - ljutito je zaključio Pilić.
 

Podsetimo, sledeći grend slem je Vimbldon. Novak bi u London mogao da dođe tek kao šesti na planeti. On bi mogao da se nađe iza Stefanosa Cicipasa i Karlosa Alkaraza. Da se to ne bi dogodilo, potrebno je da odigra neki pripremni turnir na travi.

Đoković do kraja sezone brani 2.800 bodova - 1.200 za finale Ju-Es opena, 1.000 za titulu na mastersu u Parizu i 600 sa Završnog turnira.

Srbin bi bodovni saldo mogao da popravi ukoliko zabeleži dobre rezultate na američkoj turneji.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!