"MOJI SPONZORI SU TRPELI OGROMAN PRITISAK": Novak Đoković progovorio o dešavanjima posle kontroverzne deportacije iz Australije

Novosti online

29. 05. 2022. u 21:15

PROTEKLO je dosta vremena od kontroverzne deportacije Novaka Đokovića iz Australije, koja je podigla mnogo prašine u svim društvenim sferama.

МОЈИ СПОНЗОРИ СУ ТРПЕЛИ ОГРОМАН ПРИТИСАК: Новак Ђоковић проговорио о дешавањима после контроверзне депортације из Аустралије

FOTO: AP

Srpski teniser je na otvorenom prvenstvu Francuske, koje je u toku, govorio o pritiscima koji su vršeni na njegovu sponzore u proteklom periodu, kao nuspojave njegove doslednosti kada je u pitanju kovid vakcinacija.

Podsetimo, Đoković je stigao na Australijan open u januaru ove godine, spreman da odbrani titulu koju je osvojio 2021. Ali je poslat u državnu imigracionu ustanovu i rečeno mu je da će biti deportovan, jer nije vakcinisan protiv virusa kovid 19.

Posle dve žalbe, teniski as je na kraju poslat da spakuje kofere i onemogućeno mu je učešće na prvom grend slemu u godini.

Ovaj momenat izazvao je bes i medijsku pomamu, pa je Srbin dominirao naslovima širom sveta. Mnogi sponzori bili su pod enormnim pritiskom da ga odbace kao zaštitno lice, a neki od njih su podlegli pritiscima.

To je učinila automobilska industrija "Pežo" u martu ove godine i prekinula dugogodišnje partnerstvo sa njim. Navodeći da njegov vakcinalni status navodno nije bio glavni razlog za razlaz. Zatim je u maju tehnološka firma "UKG" odlučila da ne obnovi ugovor sa teniserom, nakon što su sa njim radili tri godine. "Kralj belog sporta" sada se prvi put oglasio na tu temu.

- Postoje stvari o kojima ne mogu da govorim- rekao je Đoković novinarima i nastavio:

- Moji glavni sponzori su ostali uz mene i zahvalan sam na tome, ali neke više nemam. To je sve što mogu da kažem, nije moje da ocenjujem da li je neko trebalo da ostane sa mnom ili da me ostavi.

Đoković sa "Lakostom" radi od 2017. godine i veruje da je brend bio empatičan prema njemu u poslednjih nekoliko meseci, uprkos pritiscima koje je potvrdio prvi reket sveta.

- Bili smo u redovnom kontaktu u poslednjem periodu, lično sam razgovarao sa predsednikom "Lakosta". Oni su razumeli celu situaciju, sve što se dešavalo, ali takođe sam upućen i u to da su trpeli ogroman pritisak da učine suprotno.

Novak Đoković danas je impresivnim izdanjem savladao Argentinca Dijega Švarcmana rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 6:3, 6:3.

BONUS VIDEO: KAD JE ĐOKOVIĆ POSETIO OSTROG: Ovako je protekla poseta najboljeg tenisera sveta velikoj srpskoj svetinji

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!