DEPORTACIJA PRETI BEKERU: Slavni teniser prebačen u malo "mekši" zatvor

Novosti online

25. 05. 2022. u 21:30

BORIS Beker je navodno prebačen u zatvor koji se koristi za zatvaranje stranih kriminalaca, što ukazuje da će po isteku kazne biti deportovan iz Velike Britanije.

ДЕПОРТАЦИЈА ПРЕТИ БЕКЕРУ: Славни тенисер пребачен у мало мекши затвор

FOTO: AP

Prema pisanju Tajmsa, njegov advokat je novinarima u Berlinu rekao da je prebačen u  Hunterkomb u Oksfordširu. Bivši teniser broj jedan, zadržan je u zatvoru B kategorije, Vandsvortu,  zbog prikrivanja imovine od dva i po miliona funti, kako bi izbegao da plati novac koji je dugovao nakon bankrota. Nemac živi u Velikoj Britaniji od 2012. godine, ali se smatra da nema britansko državljanstvo

Njegov advokat rekao je novinarima u utorak u Berlinu: 

- Boris Beker je danas prebačen u zatvor Hunkterkomb. To je zatvor kategorije C, što znači da ima nizak nivo bezbednosti.

Najnovija istraživanja Hunterkomba 2017. godine pokazala je da je od 197 muškaraca puštenih iz zatvora, 185 odmah deportovano. Beker će se kvalifikovati za automatsku deportaciju jer je strani državljanin bez britanskog državljanstva, koji je osuđen na zatvorsku kaznu dužu od 12 meseci.

Kazna mu je određena prema zakonu o nesolventnosti, a porota ga je prošlog meseca proglasila krivim po četiri tačke na krunskom sudu u Sautvorku. Nakon toga je okrivljen na osnovu još 20 tačaka koje se odnose na njegov bankrot 2017. Bio je suočen sa maksimalnom zatvorskom kaznom od sedam godina.

Trostruki osvajač Vimbldona ima 54 godine, rekao je prošlog meseca da je njegovo bogatstvo od 38 miliona funti uništeno razvodom, izdržavanjem dece i skupim životnim obavezama. Porotu su podsetili na Bekerovu osudu 2002. godine u Nemačkoj za utaju poreza i pokušaj utaje poreza nakon što je živeo u zemlji dok je zvanično bio stanovnik Monaka. Pri čemu je tužilaštvo reklo da je to oslikava njegovu "sklonost" ka nepoštenju i skrivanju informacija od vlasti.

 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)