TRENUTAK MAGIJE: Novak Đoković ponovo onaj "stari", omaž Srbina Eriku Kantoni (VIDEO)

Novosti online

14. 05. 2022. u 15:30

NOVAK Đoković će od ponedeljka i 370. sedmicu provesti na teniskom tronu zahvaljujući pobedi nad Feliksom Ože-Alijasimom, rezultatom 2:0 (7:5, 7:6). Bio je ovo kvalitetan i zanimljiv četvrtfinalni duelu turnira u prestonici Italije. Ono što posebno imponuje, jeste način na koji se Srbin kretao po rimskoj šljaci, njegova "glad u očima" i poen kojim je podsetio na najbolje dane.

ТРЕНУТАК МАГИЈЕ: Новак Ђоковић поново онај стари, омаж Србина Ерику Кантони (ВИДЕО)

FOTO: AP

Igrao se šesti gem drugog seta, kada je "prvi reket sveta" odigrao hrabro i iskoristio brejk loptu, u ispostaviće se jednom od prelomnih poena na meču. Nakon duže razmene udaraca, u kojoj su oba tenisera stigla nekoliko teških loptica, Srbin je imao tačno toliko vremena da se namesti i onda...

Sofisticiran bekhend lob sa toliko osećaja, za divljenje i gromoglasne aplauze rimske publike. 

Ljubitelje tenisa u Srbiji posebno će radovati Novakova facijalna ekspresija koju je ispoljio u nekoliko navrata sinoć. Kadrovi koji svedoče o tome sa koliko motiva igra, da dokaže svetu ko je i dalje "kralj belog sporta".

Napravljeno je čak i poređenje sa proslavom čuvenog gola, koji je bivši fudbaler Mančester junajteda Erik Kantona postigao protiv Sandarlenda. Srpski as u ranoj fazi svoje karijere istakao je da je navijač "crvenih đavola", tako da ne bi čudilo da je ovo bio njegov omaž fudbalskoj legendi sa "Old Traforda" ili da mu je on bio inspiracija.

U polufinalu će u danas od 19:30 igrati protiv Kaspera Ruda iz Norveške, a tekstualni prenos možete pratiti direktno na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Sparing Novaka i sina Stefana.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna